sursa foto:  news.ro

Se cere demiterea lui Vlad Voiculescu: Gafa asta ar trebui să fie ultima din cariera lui de ministru al Sănătății!

Unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Savați Bucureștiul (USB), Dumitru Dobrev, le cere liderilor USR-PLUS să-l înlocuiască pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, după scandalul evacuării Spitalului Foișor.

Într-o scrisoare deschise, Dobrev le transmite lui Dan Barna și lui Dacian Cioloș că gafa privitoare la relocarea pacienților de la Spitalul Foișor ar trebui să fie ultima din cariera de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Scrisoare deschisă către liderii Alianței USR PLUS,

Mult iubiți și stimați lideri ai alianței, din 23 decembrie 2020, Vlad Voiculescu este Ministrul Sănătății. Până astăzi 10 aprilie 2021 are în cont o singură ”bilă albă” legată de transparența datelor privind vaccinarea și centrele de vaccinare cu circuit închis ”pentru siloviki”.

Vezi și O primă confirmare a surselor Bugetul.ro! Clotilde Armand pregătește terenul pentru ONG-uri

În rest, a reușit: – să calce în străchini tot timpul, cu toată obsesia lui pentru felul în care ”dă pe sticlă”; – să-l antagonizeze la maxim pe primul ministru și pe alți ”mandarini” din PNL, evident, cu prețul de a-și vedea toate proiectele blocate. Faptul că îl părăsesc oamenii mai asertivi din echipă, care la o adică, i-ar fi putut spune și ce nu vrea să audă ar cam trebui să vă dea de gândit.

Gafa de ieri (n.r. – vineri) cu relocarea pacienților de la Spitalul Foișor ar trebui să fie ultima din cariera lui de Ministru al Sănătății. Comunicatele de presă gen ”regretăm disconfortul creat pacienților” sunt ca aghiazma – nici nu strică, dar nici nu fac bine.Analizând la rece situația, scuze nu prea are, că nu e neapărat o chestiune de bani, ci de haos managerial.Nu putea să anticipeze că aparținătorii de la Galați sau de la Râmnicu-Vîlcea nu pot fi anunțați azi la 12.00 că trebuie să vină să-și ia rudele internate tot azi până deseară la ora 19.00? Adică nu se putea planifica toată mutarea aceasta încît să fie anunțate rudele cu 48 sau mai bine 72 de ore înainte? Ce, nu se știe că AUR s-a organizat pe whatsapp și-și cheamă fanii la orice eveniment pe care l-ar putea exploata mediatic? Asta e chestie de politică pură și ministrul Voiculescu tocmai la asta pretinde că se pricepe…

E adevărat că ministrul nu poate fi ubicuu, dar putea să delege un secretar de stat ceva mai descurcăreț, un consilier sau un director din MS să supravegheze chestiunea asta delicată mai îndeaproape.

Iată că Ministrul Drulă a putut să-l pună pe managerul de la Metrou să fie de față la demantelarea chioșcurilor din stația de metrou Ștefan cel Mare și să-l cheme și pe primarul Sectorului 2, tocmai pentru că a anticipat că nici un muncitor nu va îndrăzni să pună mâna pe rangă, să tulbure liniștea serenă a liderului sindical Rădoi.

Așa merg lucrurile în Republica Bizantină Românica și cine crede că a manageria instituții disfuncționale pe timp de pandemie e ca și cum ai moțăi în loja de gală la Wiener Staatsoper se înșeală big time! Pentru asta îți trebuie abilități de relaționare interpersonală, cunoașterea profundă a sistemului de sănătate, charismă, idei, discurs, calități de lider și o doză de curaj mult peste media politicianului român. Nu zic că Vlad Voiculescu ar trebui să fie multitasking ca zeul Shiva, dar ar trebui să se cam apropie…

Astea-s vremurile, frățică, n-a mai fost pandemie de la gripa spaniolă, Dan și Dacian, ați vrut Ministerul Sănătății, pentru că ați promis că la sfîrșitul anului obținem ”imunitatea de turmă” și eliminăm cele mai multe măsuri care blochează segmente întregi din Economie.

Se vede de pe Lună că Vlad Voiculescu ar putea fi o soluție de ministru post-pandemie, nu e potrivit pentru vremurile astea tulburi pe care le trăim și cred că mai aveți un glonte de argint pe țeavă. Eu zic să vă gândiți serios la Adrian Wiener, nu are cum să fie sub Voiculescu pentru că e medic și cunoaște ca-n palmă sistemul, e un om dintr-o bucată și nu are cum să apară la conferințele de presă cu fața aia de școlar prins cu lecția neînvățată”, transmite Dobrev, într-o scrisoare deschisă.

În ianuarie, Dobrev și-a dat demisia din USR

După ce Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a vrut o să numească pe post de director general-adjunct la Ministerul Economiei pe Florina Prisecaru, acuzată că a colaborat cu Securitatea, Dumitru Dobrev a anunțat că părăsește USR-ul.

La vremea respectivă, fondatorul USB spunea că, „din cauza unei astfel de otrepe” care a turnat la Securitate, bunicul său a murit la Canal, ca un câine.

După știrea cu colaboratoarea Securității pe care dorea Claudiu Năsui s-o facă secretar general la Ministerul Economiei, mi-am luat un timp de reflecție.

Mi-am limpezit gândurile și am o singură concluzie: Îmi dau demisia din USR.
Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greață de USR cum mi-a fost și de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigrația română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase.

Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre „noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej”.

E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders.

Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR.

În USR, socoteală dau doar „fraierii”. Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui.
Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă „politică altfel”, fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice.
Poate că va fi posibil cândva. Vom vedea.”, spunea Dobrev.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare