sursa foto:  bcnews.com

Se dublează prețul rovinietei! Ce mașini sunt vizate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregătește o nouă lovitură pentru șoferi. Prețul rovinietei se va dubla începând de mâine. Iată care sunt mașinile vizate!

Tarifele de utilizare si de trecere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România se dublează pentru anumite autoturisme. De asemenea, CNAIR anunță că în data de 4 iulie, în intervalul orar 00:00 – 02:00, există posibilitatea funcţionării cu întreruperi a sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei.

„În situaţia în care utilizatorii reţelei rutiere din România nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au posibilitatea de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zilei de 04.07.2017, pentru a evita aplicarea sancţiunii contraventionale”, se arată în comunicat.

„CNAIR SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din Romania că la data de 04.07.2017, ora 00:00, intră în vigoare prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2017 pentru modificarea Anexei nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România. Prin Ordonanța menționată a fost modificat nivelul tarifului rovinietei cu valabilitate de 1 zi aferent categoriei G — vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), din 2 Euro, inclusiv TVA, în 4 Euro, inclusiv TVA”, se arată într-un comunicat al CNAIR remis AGERPRES.

Până la rezolvarea problemelor tehnice de interconectare şi a condiţiilor financiare, împreuna cu operatorii de telefonie mobilă din România, emiterea rovinietelor categoria G prin intermediul SMS-ului nu va fi posibilă, potrivit companiei.

Vezi și Dezvăluire bombă: pentru cine a lucrat actuala iubită de 24 de ani a lui Liviu Dragnea

Toți șoferii sunt vizați! Ce intră în vigoare la 12 iulie

Imagini incendiare cu Elena Băsescu! Apariție de senzație în costum de baie

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare