sursa foto:  newstrack.ro

Se face mare împăcare între PNL și PSD? Florin Cîțu: ‘Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, și ne vom vedea la Guvern’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că se va întâlni cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, ”săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare” pentru a discuta despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

„Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, şi ne vom vedea, sper, cred că săptămâna aceasta la Guvern, o să-i fac o invitaţie oficială, să discutăm puţin pe tema PNRR-ului, să vedem dacă dintre priorităţile pe care le avem acolo sunt… Vedem după aceea (dacă va fi prezentat PNRR în Parlament – n.r.)”, a declarat, luni seară, Florin Cîţu.

Întrebat de ce s-a răzgândit, după ce a comunicat că nu va avea loc o întâlnire cu liderul PSD, Cîţu a replicat: „Dar nu m-am răzgândit, vă spun, am luat decizia să ne vedem”.

„Încă nu este pus în agendă acest lucru, depinde şi de programul domnului Ciolacu, vom discuta dacă se face săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”, a adăugat Cîţu.

El a menţionat, răspunzând unor alte întrebări, că nu s-a întâlnit şi nu a discutat în cursul zilei de luni cu Marcel Ciolacu.

PSD a transmis că Marcel Ciolacu şi-a arătat toată disponibilitatea de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîţu pe marginea PNRR, însă, din păcate, atât liderul PNL Ludovic Orban, cât şi prim-ministrul continuă „să se comporte politicianist şi iresponsabil în această situaţie critică pentru România”.

„Este regretabil că lupta politică internă din PNL pune în pericol realizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a arătat întreaga disponibilitate de a avea un dialog constructiv cu premierul Florin Cîţu pe marginea PNRR, în condiţiile în care Comisia Europeană a respins deja de două ori planul trimis de Guvern. Este în interesul României şi spre binele tuturor cetăţenilor ca reprezentanţii Guvernului să colaboreze cu cei care pot contribui la salvarea pe ultima sută de metri a PNRR”, arată PSD, într-un comunicat de presă remis luni News.ro.

Conform sursei citate, PSD susţine necesitatea prezentării PNRR în Parlament.

„PSD a reînnoit oferta de a pune la dispoziţie toţi specialiştii şi experţii partidului, care să se implice pentru ca România să aibă cât mai rapid un document final, care să respecte cerinţele Comisiei Europene. Din păcate, constatăm că Ludovic Orban şi Florin Cîţu continuă să se comporte politicianist şi iresponsabil în această situaţie critică pentru România. PSD continuă să susţină necesitatea dialogului cu patronatele, sindicatele şi cu Opoziţia, precum şi a prezentării PNRR în Parlament, exact în termenii în care şi Comisia Europeană i-a recomandat premierului Cîţu”, a conchis sursa menţionată.

Reacţia vine după ce Marcel Ciolacu a reluat duminică seară, la Antena 3, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate în acest sens premierului de către comisarii europeni. El a povestit, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a fost contactat de către prim-ministru pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”, informează news.ro.

„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

În schimb, Guvernul a transmis luni că prim-ministrul Florin Cîţu nu are în această săptămână în program o întâlnire cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

viewscnt

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare