sursa foto:  digi24.ro

Se întâmplă ceva la granița cu Belarus? Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontieră

Ministrul polonez al afacerilor interne Mariusz Kaminski, a anunțat duminică că Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontiera sa cu Republica Belarus.

 

 

 

Poliţia de frontieră a Poloniei a anunţat duminica aceasta că 187 de persoane au încercat să traverseze ilegal frontiera din Belarus în Polonia sâmbătă.

„Din cauza situaţiei tensionate la frontiera cu Belarus, am decis întărirea forţelor noastre cu 500 de ofiţeri de poliţie de la unităţi de prevenţie şi de contraterorism”, a scris Kaminski pe Twitter.

„Aceştia se vor ralia celor 5.000 de poliţişti de frontieră şi celor 2.000 de soldaţi care apără securitatea la această frontieră”, a adăugat el.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în UE, acuzaţie respinsă de Minsk.

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare