sursa foto:  transporturiromania.ro

Se modifică legea! Începând de luni, toți proprietarii de mașini sunt scutiți de aceste operațiuni

Se modifică legea! Începând de luni, 16 iulie, toți proprietarii de mașini sunt scutiți de aceste operațiuni. Actul normativ care se referă la aceste operațiuni a fost publicat în mai și se aplică de azi.

Mai exact, șoferii care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii nu mai trebuie să obțină un aviz de la autoritatea care a făcut înmatricularea sau înregistrarea și nu mai trebuie să ceară publicarea în Monitorul Oficial atunci când cartea a fost furată, distrusă ori au pierdut-o, informează avocatnet.ro.

Potrivit unor modificări introduse azi, prin Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000, cei care au nevoie de un duplicat al cărții de identitate a mașinii îl vor putea obține mult mai ușor.

Conform sursei citate, pentru obținerea duplicatului nu mai e necesară obținerea avizului de la autoritatea care a dispus înmatricularea sau înregistrarea, după caz. Cazurile în care acest duplicat va fi eliberat au rămas aceleași, respectiv pierderea, furtul sau distrugerea cărții de identitate ori situația în care fostul proprietar refuză să i-o predea noului deținător. De asemenea, tot Registrul Auto Român (RAR) e autoritatea la care trebuie să ne adresăm cu această cerere.

„În cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărţii de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispoziţiilor art. 10 alin. (5) (n.r. – fostul proprietar nu transmite cartea de identitate a mașinii), R.A.R. poate emite un duplicat al cărţii de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului”, se arată în lege.

Totodată, noile modificări îi mai scutesc pe proprietarii de mașini și de publicarea pe care trebuie să o facă în Monitorul Oficial în urma pierderii, furtului ori distrugerii cărții de identitate, întrucât prevederea existentă până acum în ordonanță care cerea acest lucru a fost abrogată.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluire explozivă! Probleme mari pentru un greu din Poliție: Cum a fost scos din joc (SURSE)

Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Ce lege se schimbă de luni

Un doctor face praf Guvernul! Lovitura de proporții pe care o primesc pensionarii, după ce pensiile le-au fost mărite

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare