sursa foto:  click.ro

Se pot accesa fonduri europene până la 200.000 Euro. Vezi cum poți obține banii

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) vor putea obține fonduri europene de câte 25.000-200.000 de euro, pentru proiecte de transfer tehnologic în domenii ca tehnologia informației (IT), energie sau sănătate, printr-o linie de finanțare aflată încă în pregătire la Ministerul Lucrărilor Publice.

 

Vorbim despre Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1-”Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investiție 1.1, C – IMM sau IMM în parteneriat cu entitățile de inovare si transfer tehnologic (ITT) pentru investiții de transfer tehnologic.

Ministerul Lucrărilor Publice a scos în consultare o propunere de ghid al solicitantului, în ianuarie 2020, și trebuie să decidă forma finală și să deschidă apelul de proiecte în sistemul electronic MySMIS 2020.

 

Bugetul total al viitorului apel de proiecte va fi de 28.808.150 euro, din care firmele vor putea primi fonduri de câte 25.000-200.000 de euro fiecare, pentru investiții eligibile.

La rândul lor, beneficiarii vor trebui să asigure și ei cofinanțare proprie de cel puțin 10% din cheltuielile eligibile.

 

Potrivit propunerii de ghid al solicitantului, s-au alocat bugete doar pentru investiții în 5 regiuni de dezvoltare:

  1. Nord-Est (județele Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Botoșani, Vaslui): aproape 5,9 milioane de euro
  2. Sud-Est (județele  Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea: aproape 5 milioane de euro
  3. Sud (județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași): aproape 5,3 milioane de euro
  4. Vest ( județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara): aproape 8 milioane de euro
  5. Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu): peste 4,6 milioane de euro.

În propunerea de ghid se arată că doar Bucureștiul și județul Ilfov sunt excluse de la finanțare, însă din tabelul cu bugetele defalcate lipsește și regiunea Nord-Vest.

Vor putea însă obține banii și firmele din București, dar proiectele trebuie implementate în regiunile eligibile, conform startupcafe.ro

Vezi aici cum poți accesa banii

 

Vezi și:

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare