sursa foto:  puterea.ro

Se pregătește o schimbare radicală pe piața auto! Ar putea fi interzisă introducerea în țară a acestor mașini

Dezvăluire Bugetul.ro. Schimbare radicală pe piața auto! Mașinile care nu sunt conforme cu tipul omologat de Registrul Auto Român nu vor mai putea fi introduse pe piața auto din România, se precizează într-un proiect de lege care a trecut de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Vehiculele rutiere care sunt asamblate în afara sediilor de fabricație definite în certificatul de omologare de tip al întregului vehicul sunt considerate vehicule rutiere care nu sunt conforme cu tipul omologat, se mai precizează în proiectul de lege.

Potrivit legislației actuale, dacă RAR constată că autoturismele nu sunt conforme cu tipul omologat, poate dispune interzicerea comercializării acestora sau retragerea lor din circulație.

Conform unui proiect de lege care se află în dezbatere la Camera Deputaților, la Art. 1 din OG nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere și eliberarea cărții de identitate a acestora, în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România, se introduc, după alineatul (5), patru noi alineate:

(6) În vederea introducerii pe piață, punerii la dispoziție pe piață, înmatriculării sau a înregistrării în România, RAR eliberează cartea de identitate a vehiculului, potrivit prezentei ordonanțe.

(7) În vederea eliberării cărții de identitate a vehiculului, RAR asigură și încadrarea vehiculelor rutiere din punct de vedere tehnic, inclusiv în ceea ce privește nivelul emisiilor poluante. Caracteristicile tehnice ale unui vehicul rutier înscrise de RAR în cartea de identitate a vehiculului reprezintă datele oficiale de referință ale acelui vehicul rutier.

(8) Se interzice introducerea pe piață sau punerea la dispoziție pe piață a vehiculelor rutiere care nu sunt conforme cu tipul omologat.

(9) Vehiculele rutiere care sunt asamblate în afara sediilor de fabricație definite în certificatul de omologare de tip al întregului vehicul sunt considerate vehicule rutiere care nu sunt conforme cu tipul omologat”, se arată în proiectul de lege verificat de Bugetul.ro.

Atenție! Această lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie adoptată de Camera Deputaților – for decizional în acest caz – și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și

Raiffeisen Bank anunță schimbări importante. Ce se întâmplă cu operațiunile numerar

Firma fondată de fiul consilierului lui Ludovic Orban a primit un contract gras de la SPP

Mugur Mihăescu, ieșire nervoasă: Până la sfârşitul pandemiei, vă rog frumos închideţi toate restaurantele, toate hotelurile, tot cateringul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare