sursa foto:  mediafax.ro

Se scurg informații din interior! Cine ar conduce, de fapt, Ministerul de Interne: Femeia cu ‘CV-ul paralel’

Informațiile care zguduie, pur și simplu, Ministerul de Interne: nu Lucian Bode ar conduce ministerul Afacerilor Interne, ci secretarul general Ștefania Gabriella Ferencz. Cel puțin, asta susține publicația Național.

Sursa citată scrie că „Blonda de la MAI” ar fi colonel SIE, aceasta fiind legendarea pe care se bazează Ștefania Gabriela Ferencz în cadrul operațiunii de preluare a butoanelor operative ale ministrului Lucian Bode.

De altfel, chiar declarația făcută recent de ministrul Lucian Bode vine în sprijinul celor susținute de Național. Zilele trecute, Bode a lovit în propriul minister.

Concret, el a reclamat faptul că, în perioada ianuarie-aprilie 2021, s-au făcut peste 250 de împuterniciri la trei structuri ale MAI: Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – practică pe care ministrul Bode a considerat-o „anormală”.

Suntem de acord cu șeful Internelor. De altfel, de-a lungul timpului, Bugetul.ro a tras mai multe semnale referitoare la împuterinicirile din Poliția Română și din instituțiile aflate în subordinea MAI.

Însă, trebuie subliniat că, în perioada reclamată de Bode, el s-a aflat la butoanele MAI-ului.

Și ce putem deduce de aici? Nimic altceva decât că frâiele Ministerului de Interne sunt ținute de altceva. 

Această practică este una anormală, a împuterniciţilor pe funcţii, şi am dat şi un număr în această săptămână. La trei structuri ale MAI – Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română – de la începutul anului până în luna aprilie inclusiv au fost împuterniciţi peste 250 de şefi de serviciu, de poliţie municipală, orăşenească, judeţeană şi aşa mai departe.

(…) Aşadar, această practică va trebui să înceteze şi nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul poliţistului, de a modifica legislaţia astfel încât să avem foarte clar stabilit un ghid al carierei, să ştie foarte clar ce vechime şi ce parcurs al carierei trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei Române sau ce vechime şi ce experienţă trebuie să aibă un poliţist care vrea să ajungă şeful Poliţiei judeţene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege şi i-am cerut noului şef al Poliţiei Române să vină în cel mai scurt timp cu un plan astfel încât de la bază până la vârf aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Sălaj, după cum am scris AICI.

Vezi și Încă o revoluție doar în declarații? Lucian Bode revine cu promisiunea făcută la preluarea mandatului de ministru de Interne!

„Concursuri trântite, limuzine operative și CV paralel”

Sursa menționată la începutul articolului mai scrie de o anchetă de amploare care vizează „concursurile trântite de la DGA, și despre limuzinele operative și despre CV-ul paralel ale Ștefaniei Ferencz”.

„Dacă acoperitul Bar de la DGA își închipuie că documentarea celor două BMW-uri s-a încheiat, conform promisiunilro primite, se înșeală amarnic. La fel ca și protectoarea șefului său direct, nimeni altul decât chiar partenerul de viață al SG-ului MAI, șeful DGA, Victor Ivașcu. Pentru că se știe și de concursurile ”trântite” de la DGA, și despre limuzinele ”operative”, și despre ”CV-ul paralel” ale Ștefaniei Ferencz. Cel separat de biografia oficială a ”minunii” că explozia carierei sale politice s-ar fi datorat strict protecției lui Emil Boc. Un Boc care la acea dată nu s-a putut proteja nici pe el, apărând în terifianta poză ”la fundulețul gol”. Cu totul alta fiind însă explicația fulminantei sale cariere. Și care, într-adevăr, are legătură cu o anume structură… Și mai ales cu adevăratul său protector, coleg de Cabinet cu Ștefi și în prezent, dar la alt minister”, scriu jurnaliștii citați.

Vezi și EXCLUSIV Avem confirmarea de la CNSAS! Primarul PNL din Băile Govora, tatăl șefului CSM, a făcut poliție politică!

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare