sursa foto:  http://www.lukoil.ro

Se vinde Lukoil România! Cine ar urma să le preia benzinăriile rușilor (surse)

Rușii de la Lukoil ar putea să dispară de pe piața românească, după ce ar fi ajuns la un acord privitor la preluarea tuturor stațiilor de alimentare pe care aceștia le dețin.

Mai exact, benzinăriile Lukoil ar urma să fie preluate de kazahii de la KMG (KazMunayGas), cei care controlează grupul Rompetrol şi cea mai mare rafinărie din România.

Kazahii de la KMG (KazMunayGas), cei care controlează grupul Rompetrol şi cea mai mare rafinărie din România, ar fi ajuns la un acord cu ruşii de la Lukoil privind preluarea staţiilor locale, potrivit informaţiilor pe surse, scrie Zf.ro.

Sursa citată menționează, însă, că „nu este foarte clar dacă înţele­gerea vizează preluarea tuturor celor 315 benzinării Lukoil din România”.

Ce a transmis KMG

„Într-un mediu economic în continuă schimbare, de­ter­minat de contextul geo-politic, compania KMG Internaţional analizează toate oportunităţile pentru consolidarea şi dezvoltarea afacerilor sale, în linie cu strategia unicului acţionar – KazMunyGas (KMG), compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan”, au răspuns pentru ZF oficialii KMG International, la întrebarea dacă grupul kazah urmează să preia lanţul de benzinării Lukoil din România.

La finalul anului trecut a apărut informația că grupul Shell ar fi interesat de benzinăriile Lukoil. Tranzacția nu s-a concretizat însă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare