Se vor deschide două noi puncte de trecere a frontierei între România și Ungaria

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, agenţia ungară de presă MTI, a informat, duminică, că, la propunerea Ungariei, începând cu data de 1 octombrie 2023, traficul de marfă va fi deschis la punctele de trecere a frontierei Valea lui Mihai – Nyírábrány şi Urziceni-Vállaj,

Acesta a precizat că în ultima perioadă au fost îndeplinite condiţiile de personal, cele tehnice şi de infrastructură necesare pentru autorizarea traficului internaţional de mărfuri, ceea ce va permite deschiderea punctelor de trecere a frontierei până la o limită de greutate totală de 3,5 tone.

Dezvoltarea continuă a cooperării economice dintre Ungaria şi România este interesul strategic al Ungariei, mai notează MTI. Anul trecut, cifra de afaceri în ce priveşte schimbul bilateral de mărfuri a atins un nivel record de 12 miliarde de euro, o creştere de 29%. România este a treia piaţă de export a Ungariei, iar importurile româneşti au atins, în anul 2022, un nivel record, se mai arată în comunicat.

Citește și:

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare