sursa foto:  Facebook

Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Cutremur în Ministerul de Interne! Chestorul Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcția de director al Direcției Generale Anticorupție.

Ioniță a primit aviz negativ din partea Oficiului Registrul Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), care i-a retras autorizația de acces la informații clasificate.

Cum această autorizație îi era necesară pentru ocuparea funcției de șef al DGA, Ioniță a fost eliberat din funcție.

„Directorul general al Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei.

În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri.”, anunță Ministerul de Interne.

A fost executat de la conducerea DGA și de Carmen Dan

În aprilie 2019, Carmen Dan, la vremea respectivă ministru de Interne, l-a demis pe Cătălin Ioniță din funcția de șef al DGA.

Dan i-a imputat că a făcut din DGA o unitate de parchet și a spus că ministerul nu are nevoie de încă un parchet, ci de o structură de integritate și atât.

La momentul demiterii sale de la șefia DGA, Ioniță a acuzat-o pe Carmen Dan că mințise, de fapt, în anul 2018, atunci când a susținut că el și-a dat acordul pentru a ocupa funcția de șef al Poliției Române, pentru ca ministrul PSD să poată scăpa de un indezirabil aflat la conducerea Poliției.

Acuzațiile de minciună la adresa lui Carmen Dan fuseseră fuseseră chiar motivul conflictului dintre Tudose și președintele de atunci al PSD, Liviu Dragnea, acum în închisoare. Înfuriat de acuzațiile aduse protejatei sale, Dragnea a mobilizat mașina de vot a conducerii PSD, formată din baroni locali aflați la mâna șefului autocrat, și i-a retras lui Tudose sprijinul, forțându-i acestuia demisia, cu o zi înainte de vizita în România a premierului nipon, Shinzo Abe, lăsând astfel guvernul fără premier.

Vezi și

EXCLUSIV Transfer de trupe în Poliția Română! Medicii veterinari devin polițiști

Caracatița rubedeniilor din Primăria Iași, condusă de Mihai Chirica: 51 de familii angajate în instituție

Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare