sursa foto:  stirileprotv.ro

Sebastian Burduja: ‘Republica Moldova înmagazinează o cantitate de gaze în România. Suntem pregătiți și anul acesta să-i ajutăm pe frații noștri de peste Prut’

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că România este pregătită ca şi în iarna aceasta să acorde ajutor Republicii Moldova pentru ca ţara vecină să îşi asigure necesarul de resurse energetice.

Sebastian Burduja a afirmat că ”suntem pregătiţi şi anul acesta să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut”.

 

Republica Moldova înmagazinează o cantitate de gaze în România

Pentru iarna aceasta, aşa cum România a procedat şi iarna trecută, suntem absolut disponibili să asigurăm securitatea şi furnizarea acestor resurse vitale pentru Republica Moldova. Republica Moldova înmagazinează o cantitate de gaze în România, e adevărat o cantitate mică, pentru că acestea sunt condiţiile de piaţă, au posibilitatea să înmagazineze mai ieftin în alte zone.

”Să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut”

În acelaşi timp, şi pentru energie electrică, Hidroelectrica a furnizat la un preţ mai mic, anul trecut, decât preţul din piaţă către Republica Moldova şi suntem pregătiţi şi anul acesta să facem tot ceea ce este posibil, tot ceea ce ţine de noi, să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut”, a afirmat ministrul Energiei, potrivit news.ro.

Sebastian Burduja a precizat că pe viitor România intenţionează să furnizeze Republicii Moldova inclusiv energie electrică produsă la centrala nucleară de la Cernavodă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare