sursa foto:  time.com

Secretarul american al Trezoreriei a sfătuit-o pe Greta Thunberg să studieze economia

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a sfătuit-o joi pe activista pentru mediu Greta Thunberg, prezentă şi ea la Forumul Economic Mondial de la Davos, să „meargă şi să studieze economia la universitate”, informează AFP.

Întrebat cu privire la afirmaţia făcută de tânăra suedeză cu privire la oprirea imediată a investiţiilor în combustibili fosili, Mnuchin a răspuns astfel în timpul unei conferinţe de presă: „După ce merge şi studiază economia la universitate, se poate întoarce să ne explice acest lucru”.

Administraţia Trump şi Greta Thunberg s-au contrat încă de marţi la Davos, însă într-un mod mai voalat şi fără ca preşedintele american şi adolescenta suedeză să se întâlnească în realitate.

Preşedintele Donald Trump i-a criticat marţi pe „profeţii sfârşitului lumii” într-un discurs la care a asistat şi Greta Thunberg.

„Trebuie să îi respingem pe eternii profeţi ai sfârşitului lumii şi predicţiile lor despre Apocalipsă”, a declarat Donald Trump în faţa elitei economice şi politice globale, reunită în această cochetă staţiune de schi din cantonul Grisons din Elveţia, în prima zi a celei de-a 50-a ediţii a Forumului Economic Mondial (WEF).

Cu puţin timp înainte de a părăsi miercuri staţiunea de schi, preşedintele Statelor Unite a mărturisit însă că i-ar fi plăcut să o întâlnească pe tânăra activistă.

Vizibil neimpresionată, Greta Thunberg şi-a repetat avertismentele sale virulente către elita politică şi economică, precizând că a venit momentul să se „panicheze”, întrucât „casa arde” – aşa cum o făcuse deja anul trecut la Davos, conform Agerpres.

 

Vezi și:

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare