sursa foto:  rador.ro

Secretarul general al NATO joacă toate cărțile posibile! Deplasare în Turcia pentru a îl convinge pe Erdogan să accepte intrarea Suediei în Alianță

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis, joi, că se va deplasa în Turcia pentru a discuta cu președintele Erdogan, despre acceptarea Suediei în Alianța Nord Atlantică.

 

 

 

„Am vorbit cu preşedintele Erdogan în această săptămână (…) şi, de asemenea, voi merge la Ankara în viitorul apropiat pentru a continua să abordăm modul în care putem asigura aderarea Suediei cât mai rapid posibil”, a spus Stoltenberg la Oslo, în deschiderea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din statele NATO, conform Adevărul.

Suedia adoptă o lege, fiind o condiție a Turciei

Suedia și Finlanda au solicitat anul trecut să adere la NATO ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina, dar Turcia și Ungaria nu au fost de acord. Ankara a acuzat Suedia de pasivitate în fața „teroriștilor” kurzi refugiați în această țară. Budapesta a menționat neînțelegeri cu Suedia în privința fondurilor UE. Între timp, Finlanda a devenit, la începutul lunii aprilie, al 31-lea membru al NATO.
Pentru a răspunde unei condiții a Ankarei, parlamentul suedez a adoptat o lege care interzice activitățile legate de grupări extremiste. Legea va intra în vigoare joi.
„Sunt încrezător că Ungaria va ratifica şi ea protocolul de aderare”, a mai spus Stoltenberg la reuniunea de la Oslo, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare