sursa foto:  dw.com

Șefa Comisiei Europene face apel ca statele membre să primească migranți debarcați în Italia: Imigraţia ilegală este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european

Imigraţia ilegală este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european, a transmis șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce se afla în Italia, la Lampedusa, făcând apel la statele membre să primească pe bază voluntară migranţi debarcaţi în Italia.

 

 

 

„Viitorul pe care Europa vrea să şi-l ofere este în joc aici, deoarece viitorul Europei depinde de capacitatea sa de a face faţă marilor provocări”, inclusiv imigraţia, a declarat presei Meloni pe Lampedusa, unde zeci de mii de migranţi sosesc în fiecare vară.

Meloni îşi acuză partenerii europeni de lipsă de solidaritate cu Italia, care a primit aproape 130.000 de migranţi pe teritoriul său de la începutul anului.

Von der Leyen a transmis un mesaj asemănător, spunând că „imigraţia ilegală este o provocare europeană care are nevoie de un răspuns european” şi făcând apel la „statele membre să primească” pe bază voluntară migranţi debarcaţi în Italia.

Şefa CE a propus, de asemenea, un plan de abordare a situaţiei de urgenţă, inclusiv extinderea mobilizării Frontex pentru combaterea persoanelor care introduc ilegal migranţi, accelerarea ajutorului financiar pentru Tunisia, principala ţară de plecare pe această rută de migraţie, şi consolidarea „canalelor de imigraţie legală”.

Meloni şi Von der Leyen s-au întâlnit duminică dimineaţă pe această mică insulă mediteraneană aflată sub tensiune, unde mii de migranţi au sosit săptămâna aceasta, relansând dezbaterea spinoasă privind împărţirea responsabilităţilor în cadrul Uniunii Europene, scrie agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare