sursa foto:  playtech.ro

Șeful ANAF, Lucian Heiuș: ‘Acest lucru nu mai e de acceptat. Trebuie să acționăm cu fermitate împotriva evaziunii fiscale care e un flagel al economiei românești’

Lucian Heiuș, noul președinte ANAF, a declarat, că în mandatul său va lupta mai ales cu marea evaziune fiscală, căci aceasta este „un flagel al economiei românești”. În paralel, a precizat acesta, va desfășura mai multe acțiuni de informare a comercianților, astfel încât să crească gradul acestora de conformare la reguli.

Heiuș a dat întâi asigurări că numeroasele controale demarate în ultima perioadă vor continua.

„Acei doi ani de pandemie probabil au dus activitatea FISC-ului în letargie și trebuie să depășim acest moment. Să fim realiști, în doi ani de pandemie fiecare a încercat să evite contactele cu alte persoane, paranoia prin care am trecut, mai ales în primul an, a dus la limitarea controlalelor pentru a preveni transmiterea acestui virus.

Mobilizarea ANAF e totală și acesta e mesajul meu din prima zi: trebuie să acționăm cu fermitate împotriva evaziunii fiscale care e un flagel al economiei românești. Nu e normal ca o bună parte din agenții economici să-și desfășoare activitatea corect și peste drum altul să nu respecte nimic să facă evaziune, să nu plătească și să deformeze și mediul concurențial.

Eu tot am spus că dacă un hoț fură din buzunarul unei persoane, un evazionist fură din buzunarul tuturor românilor. Acest lucru nu mai e de acceptat”, a declarat Heiuș.

Acesta a precizat ține mult la actitatea de prevenție și creșterea gradului de conformare: „Nu mă încălzește cu nimic un număr mare de amenzi”.

„Resursele ANAF-ului sunt limitate și trebuie direcționate spre marea evaziune fiscală, spre marile zone în care se produce evaziunea, dar avem și acțiuni de prevenție, conștientizare, pentru a le spune comercianților că e bine să-și fiscalizeze veniturile. O să acord multă atenție proiectelor de atenționare și informare cu diverse categorii de contribuabili”, a mai spus șeful ANAF.

Lucian Heiuș a mai declarat că săptămâna trecută peste 300 de echipe antifraudă din toată țara au făcut controale la comercianții de fructe și legume, iar azi dimineață a fost un control de amploare la Dragonul Roșu, acolo fiind date amenzi de 1,6 milioane de lei, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare