sursa foto:  stirileprotv.ro

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, mesaj direct pentru Vladimir Putin: ‘Nu va reuși’

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmează să vină în România săptămâna viitoare, cu ocazia reuniunii miniștrilor de Externe din țările membre NATO, reuniune ce va avea loc la București.

Înainte de a veni în România, Stoltenberg a apreciat sprijinul Germaniei pentru Ucraina în rezistenţa acesteia în faţa invaziei ruse, în remarci făcute în ediţia de duminică a cotidianului naţional Die Welt, potrivit DPA.

Totodată, el a transmis că Vladimir Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, precizând că liderul de la Kremlin nu va reuși să-și ducă la bun sfârșit planul.

„Sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă”, a afirmat Stoltenberg, conform Agerpres.

Exprimându-se cu două zile înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bucureşti, Stoltenberg a declarat că livrările de arme germane au salvat vieţi în Ucraina, adăugând: „Trebuie să ne menţinem cu toţii sprijinul pentru Ucraina şi să îl sporim”.

Conform sursei citate, printre armele livrate de Germania figurează un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat contracarării rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone. Anul viitor vor urma încă trei.

Stoltenberg a declarat că preşedintele Vladimir Putin reacţionează la eşecurile armatei ruse cu o „brutalitate crescândă”, indicând că atacurile Moscovei vizează în prezent îndeosebi infrastructura energetică ucraineană înainte de venirea iernii.

Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi”, a subliniat el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare