sursa foto:  SASHA MORDOVETS/GETTY IMAGES

Semn de îngrijorare pentru Vladimir Putin? Secretarul de stat al SUA: ‘Nu îl putem lăsa să scape așa! Ordinea internațională este călcată în picioare în fața ochilor noștri’

Secretarul de stat american Antony Blinken a lansat un apel către comunitatea internaţională pentru a-l constrânge pe preşedintele rus Vladimir Putin să dea socoteală pentru invadarea Ucrainei.

Nu îl putem lăsa pe preşedintele Putin să scape aşa”, a declarat Blinken în cursul unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate al ONU consacrate Ucrainei, informează France Presse şi Reuters.

Această ordine internaţională care ne reuneşte aici astăzi şi pe care facem eforturi pentru a o salvgarda este călcată în picioare în faţa ochilor noştri”, a adăugat demnitarul american.

El a denunţat recenta escaladare cauzată de anunţul separatiştilor pro-ruşi de a organiza referendumuri în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Reuniunea are loc în prezenţa ministrului de externe rus Serghei Lavrov, dar acesta nu era aşezat în jurul mesei Consiliului în timpul discursurilor miniştrilor, fiind înlocuit de un adjunct.

În intervenţia sa, Lavrov a respins acuzaţiile occidentale cu privire la războiul din Ucraina, denunţând ceea ce el a numit ”impunitatea” Kievului.

Kievul datorează impunitatea sa partenerilor săi occidentali”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse în faţa omologilor, printre care cel ucrainean, Dmitro Kuleba.

Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina. Liderul rus a spus că ţara sa este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare„, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Dmitri Medvedev s-a dezlanțuit: ‘Orice arme rusești, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru apărarea teritoriilor încorporate de Rusia de la Ucraina’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare