sursa foto:  ziarulnational.md

Semne de întrebare, după ce Vasile Petrariu a demisionat. Nicușor Dan acuză: ‘E o încercare de a acoperi urmele și implicarea șefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB’

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, miercuri, că demisia liderului de sindicat de la STB, Vasile Petrariu, din Consiliul General ”e o încercare de a acoperi urmele şi implicarea şefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB”. Primarul general cere extinderea cercetărilor: ”Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat şi încurajat pe Petrariu”.

”Demisia de aseară a sindicalistului Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (şi probabil şi din PSD) e o încercare de a acoperi urmele şi implicarea şefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB. Să nu uităm: timp de cinci zile, Gabriela Firea şi PSD Bucureşti au lăsat 2 milioane de bucureşteni fără transport public de suprafaţă (şi ar fi vrut să-i lase şi fără transportul din subteran, aşa cum a spus Petrariu duminică)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general susţine că trebuie cunoscute ”complicităţile politice din această grevă”.  

”Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat şi încurajat pe Petrariu. N-am auzit nicio scuză şi nicio părere de rău de la fostul primar Firea sau de la subordonaţii ei pentru acest grav deserviciu făcut bucureştenilor. Văd o lipsă totală de empatie din partea cuiva care de ani de zile vrea să ne convingă ce mult îi pasă de oameni”, a mai scris Nicuşor Dan.

Greva angajaţilor STB s-a încheiat marţi, după cinci zile în care mijloacele de transport în comun nu au circulat.

Liderul de sindicat, Vasile Petrariu, şi-a anunţat demisia din Consiliul General, unde a fost ales din partea PSD, dar şi din partid, informează news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare