sursa foto:  romaniatv.net

Senatul a votat! Românii ar putea avea o nouă zi de Sărbătoare-Este propusă de unul dintre cei mai controversați oameni din PSD

Veste mare pentru toţi românii. Aleşii ne-au mai trecut o nouă zi de Sărbătoare în calendar. Proiectul a trecut deja de Senat şi va ajunge la Camera Deputaţilor. Are mari şanse să devină lege având în vedere că proiectul este al unui membru PSD, formaţiune ce deţine majoritatea în Parlament.

Propunerea legislativă a social-democratului Niculae Bădălău a fost adoptată de către plenul Senatului. Astfel, 25 septembrie ar putea deveni “Ziua Dăruirii” dacă proiectul va fi votat şi în Camera Deputaţilor. Pe 25 septembrie, dacă proiectul va devein lege, ar urma să se organizeze în România programe și manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat.

PSD-istul Bădălău a explicat în expunerea de motive, pe care a deschis-o cu un citat din Blaise Pascal, că a dărui înseamnă a adopta în comportamentul tău prezumția de solidaritate cu ceilalți oameni. El s-a inspirat de ziua lansată în SUA în 2012, „GivingTuesday”. Proiectul senatorului social-democrat a trecut cu 58 voturi „pentru”, 20 împotrivă și 11 abțineri.

„Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește repsonsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”, spune Bădălău în expunerea de motive.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, mai spune senatorul PSD.

Vezi și ANCOM avertizează! Puteți lua amenzi usturătoare dacă aveți aceste electronice în locuință

Toți șoferii de mașini diesel sunt vizați! Cât mai pot circula

Surpriză! Venituri impresionante pentru organizația #Rezist! Suma pe care o încasează lunar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare