sursa foto:  blacknews.ro

Serviciul ucrainean de informații, anunț îngrijorător: Putin nu renunță la planurile sale

Vadim Skibiţki, responsabil al serviciului ucrainean de informaţii militare, a transmis vineri că războiul cu Rusia s-ar putea prelungi cel puţin până la sfârşitul anului. Acesta a mai precizat că Putin nu renunţă la planurile sale, scrie agerpres.ro

 

 

”Putin nu renunţă la planurile sale, acest război se va prelungi”, a declarat vineri în faţa presei Vadim Skibiţki, responsabil al serviciului ucrainean de informaţii militare.

Acesta a susţinut că Putin nu a vrut să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze să pornească războiul şi acum nu-i ascultă nici pe cei care doresc oprirea acestui război. ”El nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moartea lui, a exclus un scenariu despre un succesor”, a adăugat responsabilul ucrainean citat.

Potrivit acestuia, planul militar al Rusiei pe termen scurt este să încercuiască armata ucraineană în Donbas şi să ajungă la frontierele administrative ale acestei regiuni ucrainene ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Şi comentatori occidentali au avertizat anterior că Rusia se pregăteşte pentru un război prelungit, aceştia evocând un posibil ”război de uzură”.

Trupele ruse îşi intensifică bombardamentele asupra zonelor din Donbas rămase sub controlul trupelor Kievului, în timp ce oficiali ucraineni din această regiune recunosc că defensiva ucraineană este copleşită atât numeric cât şi în privinţa armamentului, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare