sursa foto:  MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

Siegfried Mureșan a răbufnit după numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de consultant la BNR: ‘Este o decizie total greșită’

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), susține că ‘În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie”.

”În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie.
Nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro. Pe 4 criterii – stabilitatea prețurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung și convergența juridică – situația la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă.

Citește și:Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR, în echipa lui Mugur Isărescu! Și Petre Roman ar urma să se angajeze la Banca Națională

Pe ce de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro – finanțele publice – lucrurile s-au înrăutățit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar.

De aceea, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naționale privind aderarea la zona euro este o decizie total greșită.
Argumentul Băncii Naționale cum că Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției, luau cuvântul în Parlamentul European față de atacurile PSD la adresa justiției și, în plus, toți europarlamentarii ecologiști, 51 din 51, au votat rezoluția Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiției în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru.
Dăncilă a fost un prim-ministru foarte slab și un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat. De aderarea României la zona euro trebuie să se ocupe economiști și oameni politici care știu ce fac, nu politicieni incompetenți puși să conducă țara de infractori dovediți”, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook

Citește și:

Angajată consultant la Banca Națională, Viorica Dăncilă va avea un salariu baban! Cât va câștiga fostul premier

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare