Heidi Neckelmann, soția doctorului Gregory Michael, care a murit pe 3 ianuarie, a declarat pentru NBC Miami că soțul său a început să aibă simptome ciudate la câteva zile după ce a primit prima doză a vaccinului, inclusiv mai multe pete mici pe mâini și picioare.

Doctorul Gregory Michael, care lucra la Centru Medical Mount Sinai din Miami de 10 ani, a fost adus la Urgențe cu diagnosticul de purpură trombocitopenică idiopatică cronica, o afecțiune rară caracterizată prin scăderea numărului de trombocite sau plachete sanguine sub 100.000/mmc, cifră considerată actualmente limita inferioară normală. Iar pe 3 ianuarie a făcut o hemoragie ce i-a fost fatală.

Deși deocamdată nu există vreo dovadă medicală sau științifică că decesul doctorului Michael a fost cauzat de vaccin, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a deschis o investigație asupra decesului din cauza intervalului scurt dintre administrarea vaccinului și moartea medicului.

Oficiali din cadrul Pfizer au declarat pentru NBC Miami că au aflat de investigația deschisă în acest caz și că „avem și noi o investigație în curs, dar nu credem în acest moment că este vreo legătură directă cu vaccinul. Până acum, milioane de oameni au fost vaccinați și monitorizăm cu atenția toate reacțiile adverse ale celor cărora li se administrează vaccinul”, informează adevărul.ro.

Citește și:

Premierul Florin Cîțu ia o decizie prin care îl scoate din schemă pe omul USR-PLUS! ‘Ordinul’ a apărut în Monitorul Oficial

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?