sursa foto:  ziaruldinmuscel.ro

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dă startul, luni, unei operațiuni fără precedent.

Concret, de luni, 11 ianuarie 2020, ANAF va demara o supraveghere a circuitului banilor în România. ANAF începe operaționalizrea Registrului fiscal electronic pentru conturi bancare și contul de plăți de identificare prin IBAN.

Operaţionalizarea era prevăzută pentru 4 ianuarie, dar a fost amânată pentru 11 ianuarie, conform unui comunicat de presă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Datorită acestui Registru central, ANAF are acces la informaţiile privind conturile din bănci ale firmelor şi ale persoanelor fizice.

Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor, potrivit zf.ro.

Prin acest registru, autoritățile din România vor transpune directiva europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Registrul central electronic pentru contul de plăţi la conturi bancare a fost reglementat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.111/2020.

Vedeţi AICI textul integral al OUG 111/2020

În acest registru  trebuie înscrise date legate de titularul contului, persoanele care deţin dreptul de semnătură, dar şi persoanele care acţionează în numele clientului.

Pentru casetele de valori de la bănci trebuie menţionat numele concesionarului şi toate datele de verficare ale acestuia. Acestă nouă legislaţie cu toate prevederile ei are ca motivaţie lipsa împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului, dar şi identificarea beneficiarului real al mişcărilor de bani.

Vezi și

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?

Veste importantă pentru mii de români! Ce trebuie să îndepliniți pentru a ieși la pensie anul acesta

Mare atenție! Toți românii sunt vizați de această lege: Cine nu o respectă, se poate alege cu o amendă de până la 30.000 de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare