sursa foto:  time.com

Situație șocantă! O femeie a fost tratată cu forța deși nu avea nimic

O situație fără precedent de abuz medical s-a întâmplat în cazul unei foste paciente, tratată abuziv pentru COVID-19, a fost dus în fața judecătorilor de către avocații Asociația.

Avocatul Iulian Urban a explicat cazul pe scurt și prezentat și un document, scrisoarea soțului pacientei: „Este un caz de lipsire de libertate/de aplicare abuzivă a unui tratament/ de punere în pericol a vieții unei paciente/de refuz de realizare a unei operații la care era programată. O bătaie de joc pe care medicii spun că au făcut-o pentru că așa sună ordinul emis de dl Arafat. Care va fi chemat să fie audiat și în acest dosar”, conform cristoiublog.ro.

Iată declarația soțului pacientei, așa cum a fost ea redactată:

„Bună seara, pe dată de 18 mai 2020 am plecat cu soția mea T.L.S. din Rm Sărat către București spitalul universitar pt. dom. DR. TELEANU în vederea internării, cu trimitere de la doctorița de familie pentru operație hernie de disc. Menționez că am trimis prin e-mail Rmn ul, dar datorită pandemiei nu ne a putut internă.

Cînd am ajuns în Buzău am sunat doctorul să-i spunem că mergem către București, acesta ne-a spus că nu poate să neprimeasca fără testul covid și nu ni-l pot face acolo să mergem înapoi acasă la Buzău. Am mers la DSP Buzău am făcut testul. Pe dată de 20 mai 2020 m-am deplasat la DSP Buzău pentru rezultat, am aflat că soția este pozitivă, am solicitat un nou test chiar contra cost inclusiv pentru mine, spunîndu – le că eu trebuie să fiu purtător deoarece soția fiind bolnavă dinaitea pandemiei nu a ieșit din casă, noi locuind singuri la casă.

Am fost refuzat spunînd< mi că eu trebuie să mă izolez iar soția să aștepte acasă că vine cu izoleta să o transporte la spitalul covid Rm Sărat. Ne-am deplasat la spitalul Rm Sărat, am sunat directoarea medicală dr. Vasile Felicia am discutat cu dumneaei, i-am explicat că atît eu cît și soția nu avem nici un simtom, că soția este bolnavă trebuia să meargă la București pentru operație, că nu a ieșit di casă trei luni, că în cel mai rău caz de la mine putea să ia acest virus, am insistat să mi facă testul la m făcut a ieșit negativ.

Mi a spus că trebuie să mă izolez 14 zile la domiciliu. Soția nu a vrut să se interneze ne avînd nimic.

Ne-a spus că o ia cu jandarmii. Într- un final soția nu a avut încotro și s-a internat. Prima și a două zi i s-a-făcut analize complete, și cu toate că nu avea nici un simptom i s-a administrat tratament covid fără să i se aducă la cunoștință că are dreptul să refuze tratamentul. Fără să respecte protocolul de tratament covid din 23 martie2020.,

Am luat legătura cu doctorița Vasile telefonic și i-am solicitat să nu i mai facă tratament soției întrucât se simte rău după tratamentul Covid. Nici nu a vrut să audă. Cu toate că conform protocolului puteau la cinci zile să – i facă un nou test, au motivat că nu au testere și abia în a opta zi i-au făcut și à ieșit negativ s-a repetat a două zi tot negativ a fost externată. I-am făcut după externare la Clina privataSante anticorpii și à ieșit negativ , concluzia că nu a avut nimic NICIODATĂ. Vrem să acționăm în judecată atît DSP Buzău cât și spitalul Rm Sărat, solicităm daune morale”.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare