sursa foto:  cotidianul.ro

ȘOC! Să fie oare acesta MOTIVUL REAL al demiterii lui Țuțuianu? Detalii (ascunse) despre afacerea acestuia cu armament!

În direct la Antena 3, președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a declarat că a părăsit funcția de ministru al Apărării cu lacrimi în ochi și că nu se aștepta ca premierul Tudose să nu ia în calcul mai întâi performanțele pe care le-a înregistrat la cârma acestui minister. Unul din cele mai importante proiecte ale sale era chiar negocierea cu departamentul de stat american a unor contracte de achiziție armament, de ordinul miliardelor de dolari.

Mulți au spus că a fost eliminat din schemă din cauza unor dispute politice, pe putere evident. Dar oare Țuțuianu era cu adevărat dezirabil pentru americani?

Ceea ce foarte puțini au luat în calcul și asta probabil pentru că din CV-ul lui Țuțuianu lipsește informația cu desăvârșire, este că în trecut fostul președinte al Consilului Județean Dâmbovița a fost asociat  într-o firmă ce exporta armament, alături de controversatul om de afaceri iordanian Fathi  Taher şi de Mohamad Yassin, partenerul de afaceri al lui Omar Hayssam, care execută o pedeapsă cu închisoarea pentru terorism. 

Dezvăluirea este de-a dreptul șocantă și a fost făcută de jurnaliștii România Liberăîn urma unei anchete jurnalistice pe 27.04.2017, doar că nu prea a avut ecou atunci, fiind trecută cumva în anonimat.

Proaspătul demisionar cu lacrimi în ochi a declarat, pentru „România liberă“, că implicarea sa în SC Parc Industrial Mija SA ar fi fost limitată. „Am fost numai administrator în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Dâmbovița, care era acționar în acea societate. Armament se fabrica la Uzina Mija care aparținea de Ministerul Economiei și Industriilor. În acel parc industrial aveau loc numai activități de industrie și comerț ori servicii. La desemnarea mea ca administrator s-a ținut cont de faptul că eram și sunt jurist, avocat specializat în economia comerțului și afaceri”, a precizat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Totuşi, acesta nu pomenește nimic în CV-ul său despre fosta sa funcție de administrator la SC Parc Industrial Mija SA. În dreptul anilor cu pricina, 2002-2007, fostul șef al Comisiei de Control al SRI se mărginește să scrie că a făcut un master la Institutul Național de Administrație şi un doctorat, precizează România Liberă.

Și totuși, Țuțuianu a fost în aceeași afacere cu oameni care ridică semne de întrebare pentru americani. Lupta împotriva terorismului este prioritatea numărul 1 în mandatul lui Trump. Informația a fost ascunsă în CV-ul lui Țuțuianu. Toate aceste detalii ridică multe semne de întrebare.

Să ne amintim cine este Yassin, asociatul lui Țuțuianu

Mohamad Yassin, doctorul lui Omar Hayssam, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în condiții speciale, sub supraveghere, în octombrie 2016, de către magistrații de la Tribunalul București. Condamnarea sub supraveghere a fost aplicată deoarece inculpatul și-a manifestat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunității și a „manifestat posibilităţile de îndreptare”.

Mohamad Yassin a fost acuzat de DNA că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, ar fi pretins de la doi denunțători suma de aproximativ două milioane de euro, în mod direct și prin intermediul unui complice, Tahli Fadel, în schimbul intervenției sale pentru a obține anularea condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam.

Mai multe detalii despre afacerea cu arme în care a fost implicat Țuțuianu pe Romania Libera.

Vezi și SURSE! Un nou scandal SCINDEAZĂ PSD! Nu s-a mai întâmplat asta de la căderea Guvernului Grindeanu

Unici în lume! Primarul de la 80 km de București care a luat 2 la bac! Un politician important l-a promovat

Adevărul nespus! Cine l-a săpat de fapt pe Țuțuianu și cine-i arată cartonașul galben lui Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare