sursa foto:   salon.com

Sondaj surprinzător în SUA: Hillary Clinton are motive serioase de îngrijorare

Reprezentanta Partidului Democrat Hillary Clinton are motive serioase de îngrijorare cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din SUA, având în vedere că, după cum arată sondajele de opinie, devine din ce în ce mai strânsă lupta cu republicanul Donald Trump.

Avantajul candidatei democrate Hillary Clinton în sondajul Reuters/Ipsos privind alegerile prezidențiale din SUA a scăzut la 5%, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Rezultatul publicat luni, pentru perioada 26-30 octombrie, îl arată pe candidatul republican Donald Trump mai aproape decât ediția de joia trecută, când diferența era de 6%.

Între timp, vineri, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) a anunțat că investighează o nouă tranșă de e-mailuri, obținute de la terți, legate e folosirea de către Hillary Clinton a unui server privat pentru corespondența electronică — un caz închis în iulie, dar cu ecouri neîntrerupte în campania electorală.

Și alte sondaje arătau, la sfârșitul săptămânii trecute, că avansul lui Clinton în preferințele electoratului este în scădere. Site-ul Real Clear Politics, care face media celor mai importante sondaje, arăta luni o scădere a diferenței între Clinton și Trump la 2,5%, de la 4,6% vineri.

Date publicate luni pe site-ul de internet al cotidianului New York Times arată însă un ecart mai mare în media sondajelor decât la jumătatea lui septembrie, iar Clinton a fost permanent favorită după acest criteriu începând din iunie.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare