sursa foto:  romaniatv.net

Sorin Cîmpeanu: ‘Avem 47.000 de elevi vaccinați din proprie inițiativă, din dorința lor. vom susține orice măsură care va îmbunătăți procentul de vaccinare’

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că aproximativ 47.000 de elevi cu vârste de peste 16 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Zilele trecute aveam 11.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, aveam aproape 14.000 de elevi cu vârsta de 17 ani şi peste 23.000 de elevi cu vârste de 18 ani. Deci 47.000 de elevi vaccinaţi din proprie iniţiativă, din dorinţa lor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că toţi elevii care s-au vaccinat au avut „acceptul expres” al părinţilor.

Ministrul a felicitat unităţile şcolare care au făcut demersuri pentru facilitarea accesului elevilor la vaccin. El a catalogat drept „admirabil” sprijinul acestor unităţi şi al Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţe care au înfiinţat centre de vaccinare în şcoli.
„Cu siguranţă vom susţine orice măsură care va îmbunătăţi procentul de vaccinare, însă mai întâi trebuie să fie aprobat de AEM, apoi aprobat în sistem naţional”, a adăugat ministrul, referindu-se la vaccinul pentru elevii cu vârste între 12 şi 16 ani.
În ceea ce priveşte rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistemul de învăţământ, ministrul susţine că, după deschiderea centrelor de vaccinare drive thru, a maratoanelor de vaccinare şi după renunţarea la obligativitatea de programare prin platformă nu mai există, la acest moment, date privind rata de imunizare. Cîmpeanu a precizat că a solicitat şcolilor situaţia cadrelor vaccinate pe două categorii – profesori şi personal nedidactic sau auxiliar – iar rezultatele le va avea vineri, informează news.ro.
„Eu cred că am trecut de 50% (rată de vaccinare în sistem – n.r.) Trebuie să ajungem la 60-70%, cel puţin”, a mai afirmat ministrul.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare