sursa foto:  romaniatv.net

Sorin Cîmpeanu: ‘Recomand testarea elevilor care prezintă simptome, a contacților și a colegilor’

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că ” școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor”.

 

„În primul rând aș vrea să vă spun că, dacă mă veți întreba care este diferența dintre două săli de clasă, în aceeași școală în scenariul roșu, pe același palier, cu suprafață identică, într-una sunt elevii de clasa a patra, care pot merge la școală în scenariul roșu, cu efective întregi, fără niciun fel de restricții, și în cea de lângă, în care sunt elevi de clasa a opta, care trebuie să aibă efective înjumătățite, și care dau și examenele naționale, evaluare națională, n-am să știu să vă răspund.

 

    ”Îndemn la respectarea tuturor regulilor”

 

Dar la Ministerul Educației avem competențele limitate și am înțeles că e necesară o precauție suplimentară.

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, mai exact ventilația, aerisirea sălilor de clasă, asigurarea unei distanțări adecvate, purtarea măștii de protecție și recomand și testarea elevilor care prezintă simptome și a contacților lor, colegilor lor.

Sistemul hibrid este neperformant, o spun în continuare.

 

    ”Nu vorbim despre un sistem hibrid impus”

 

Ordinul de ministru este comun. Precizează acel maximum cu prezență fizică de jumătate de clasă. Am clarificat aceste lucruri raportându-ne la articolul 63 din legea educației naționale și am spus că prezența fizică este permisă la nivelul clasei a opta până la 15 elevi, iar la nivelul claselor terminale din liceu, învățământul postliceal și profesional, până la 17 elevi.

Nu vorbim de un sistem hibrid impus. Atunci când peste 17 elevi o să dorească să vină și al 18-lea elev în clasă, avem o situație pe care directorii școlilor o tratează ca atare. Nu putem vorbi de rotație, ca atare, între 17 și 1 pe de altă parte…

Dacă însă avem o clasă de 34 de elevi – nu s-a întâmplat până acum – abia atunci putem vorbi de acea rotație învățământ online-predare fizică, deci de învățământ hibrid.

Ministerul Educației, fiind pus în situația de a alege între a nu-i oferi niciunui elev din clasele terminale posibilitatea să meargă la școală și a accepta această condiție de maximum jumătate, între două variante problematice pentru sistemul de educație am fost nevoiți să alegem această variantă.

  Orice elev poate recupera materia

Ordinul comun de ministru dă posibilitatea oricărui elev din orice clasă, orice scenariu, să meargă fizic pentru recuperarea materiei pierdute în anul de predare online.

Singura condiție necesară este să se înscrie în acest program de ore remediale. Am flexibilizat programul național de ore remediale, în care, la nivelul săptămânii trecute, s-au înscris 225.000 elevi, 75.000 de elevi de învățământ primar, 60.000 de elevi de gimnaziu și 90.000 de elevi de liceu.

Prin ordinul de ministru pe care îl vom publica astăzi în M.O. am eliminat termenul-limită pentru înscriere, am lăsat înscrierea deschisă, pentru a profita orice elev.

Totodată, școlile nu mai au nevoie să ceară aprobare inspectoratelor școlare județene pentru orele de recuperare, e suficient să le informeze, deoarece ministerul va plăti orele remediale prin intermediul inspectoratelor.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Gândul.ro.

Citește și: 

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare