sursa foto:  inquamphotos.com

Sorin Grindeanu îl atacă pe Cristian Ghinea: ‘Ieșiți din bula în care trăiți, pășiți în viața reală. Pe Facebook sunteți un maestru al demagogiei.

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat luni că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, este prototipul unui mod de a face politică, al „USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiască”.

„Această moţiune nu este doar despre Cristian Ghinea şi despre dezastrul produs în privinţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Domnul Ghinea este de fapt prototipul unui mod de a face politică, prototipul USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiască. De când aţi apărut ca partid pe scena politică românească doar asta aţi făcut, aţi criticat, aţi blocat şi aţi distrus.

Domnule Ghinea, ieşiţi din bula în care trăiţi, păşiţi în viaţa reală, aşa cum pe plan personal aţi ştiut să vă transformaţi frustrările extremismului civic în active financiare şi afaceri profitabile. (…) Pe Facebook sunteţi un maestru al demagogiei, un expert în bla-bla-uri despre integritate, despre transparenţă. În realitate, însă, v-aţi descoperit rapid vocaţia de ONG-ist ideologic, pe bani mulţi, pe bani din ce în ce mai mulţi”, a spus Grindeanu în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, depusă de PSD.

Grindeanu a susţinut că Ghinea a ajuns „unul dintre noii băieţi deştepţi ai ONG- urilor abonate la tocat din fondurile europene” la simpozioane „care nu foloseau, în general, nimănui”.

„Doar dumneavoastră vă foloseau ca să încasaţi gras sume enorme pentru plimbările pe la hoteluri de 5 stele unde ţineaţi aşa- zisele cursuri din care aproape nimeni nu a învăţat nimic. Unde a fost transparenţa când a venit vorba de PNRR? L-aţi ţinut secret şi l-aţi depus fără ca nimeni să poată să facă vreo modificare. (…) Domnule Ghinea, aţi ajuns să fiţi un fel de Clotilde Armand cu barbă şi burtă. Asta sunteţi. Un Clotilde Armand care a ajuns să facă crize şi pariuri publice la televizor pe miliardele europene de parcă banii ar veni în ţară din măriminia dumneavoastră, nu ca rezultat al anumitor creşteri de taxe şi impozite plătite tot de români”, a afirmat Grindeanu, informează agerpres.ro

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare