sursa foto:  evz.ro

Sorina Matei o dinamitează pe Ana Birchall! ‘Am formulat astăzi o reclamaţie la adresa doamnei Birchall’

Ultima jurnalistă care se plânge de comportamentul lui Birchall este Sorina Matei, de la B1 TV. Ea a anunțat că a depus o reclamație administrativă ce o vizează pe Birchall și pe Ministerul Justiției, pentru refuzul de a răspunde la o solicitare pentru informații de interes public.

Matei spune că ar putea să dea în judecată Ministerul Justiției pentru că ”lezează dreptul meu şi al oamenilor la informare şi liberul acces garantat legal la informaţiile de interes public”. Amintim că Sorina Matei a fost numită ”nesimțită”, în timpul unei emisiune, de către Andi Topală, cel care, la acea vreme, deținea funcția de consilier al lui Birchall.

”Vă anunţ că am formulat astăzi o reclamaţie administrativă la adresa doamnei Birchall şi a biroului de presă al MJ pe care dânsa îl patronează, pentru că doamna Birchall şi biroul de presă al MJ REFUZĂ de 3 luni şi 8 zile să respecte legea în România. Mai precis, Birchall şi Biroul de Presă al MJ refuză de 3 luni şi 8 zile să răspundă la o solicitare pentru informaţii de interes public şi refuză chiar să dea număr de înregistrare obligatoriu la solicitarea pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public trimisă încă de pe 1 iulie 2019. O persoană care încalcă cu intenţie drepturi şi libertăţi fundamentale şi constituţionale în această ţară, ca dreptul la informare, principiul transparenţei decizionale în vederea corectei informări a opiniei publice, chiar din fruntea Ministerului Justiţiei, va trebui să răspundă legal. Ca atare, am formulat reclamaţie administrativă şi îmi rezerv dreptul de a chema în instanţă MJ pentru că lezează dreptul meu şi al oamenilor la informare şi liberul acces garantat legal la informaţiile de interes public.

PS. MJ e obligat legal să dea număr de înregistrare astăzi la reclamaţia administrativă.”, a precizat Sorina Matei.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare