Sorina Pintea a făcut declarații! Când va primi familia Alexandrei Măceșanu rezultatele finale de la INML

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Bistrița, că a primit raportul Corpului de Control după analiza făcută la Institutul Național de Medicină Legală!

Întrebată, joi, dacă a primit raportul Corpului de Control legat de cazul din Caracal, ministrul Sorina Pintea a răspuns că acesta a fost finalizat și l-a primit în cursul nopții de miercuri spre joi, urmând ca, cel mai târziu vineri, să ajungă la cel care l-a solicitat și care va decide dacă îl va da sau nu publicității.

„Am primit azi-noapte (miercuri spre noi noaptea – n.r.) raportul. Acesta trebuie să parcurgă niște pași legali, inclusiv să fie analizat astfel încât să nu existe date din anchetă care să fie publicate. După această analiză vom transmite raportul celui care l-a cerut și care va decide dacă va publica parte din el sau nu”, a spus Sorina Pintea, conform Mediafax.

Ministrul Sănătății a cerut o ancheta la Institutul Național de Medicină Legală, după ce Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătății pentru a depune o sesizare prin care a solicitat efectuarea unui control, acesta fiind nemulțumit de modul în care institutul a lucrat la cazul din Caracal.

De asemenea, Pintea a fost întrebată și dacă știe de rapoartele aflate pe site-ul INML potrivit cărora ar exista probleme cu finanțarea și cu personalul din acest domeniu.

„Dacă vorbim despre medicină legală, nu putem vorbi despre lipsa de personal majoră pentru că probabil dintr-un motiv mai pragmatic, medicii au ales medicina legală, foarte bine plătită și înainte de majorarea salariilor. S-au făcut pași importanți și în zona respectivă. Problema medicinei legale, în acest moment, apropo de rapoarte, este legată de tarifele pe care le are pentru prestarea serviciilor, pentru că o parte finanțare vine din veniturile proprii. Sigur, specialitatea în parte necesită o restructurare, o îmbunătățire dar și resursele sunt alocate pentru fiecare, pentru că fiecare are nevoie”, a mai spus ministrul Sănătății.

Întrebată dacă problemele financiare, menționate în rapoarte afectează anchetele pe care INML le face, ministrul Sănătății a negat.

„În niciun caz nu sunt afectate anchetele de aceste finanțări pe tarife din venituri proprii. Pentru desfășurarea în bune condiții a activității, Ministerul Sănătății finanțatează”, a mai precizat Sorina Pintea.

 

Vezi și:

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare