sursa foto:  profit.ro

Spre deosebire de austriecii de la OMV, Romgaz, companie deținută de Statul Român, dezvăluie că va plăti taxa de solidaritate

Cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, anunță că va plăti taxa de solidaritate impusă de Guvernul României.

Amintim că OMV Petrom, companie cu acționariat majoritar austriac, a afirmat că se așteaptă ca să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvernul Ciucă, la finalul anului trecut.

Conform bugetului pe 2023 al Romgaz, 906,1 milioane lei vor reprezenta taxa de solidaritate.

„Cheltuielile cu impozitele și taxele reprezintă 55% din totalul cheltuielilor”, spune Romgaz, conform HotNews.ro.

„Acestea cuprind cheltuieli cu redevențele calculate procentual la producția fizică extrasă și la condens (1 047 822 mii lei), impozitul pe veniturile suplimentare din vânzarea gazelor (2.202.924,5 mii lei), contribuția la fondul de tranziție energetică (1.794,8 mii lei), contribuțiile datorate către ANRE (13 997 mii lei), contribuția de solidaritate (906 104 mii lei), precum și impozite pe teren, pe clădiri, totalitatea taxelor de autorizare, de mediu și alte impozite și taxe”, se arată în document.

Romgaz este deținută în proporție de 70% de statul român prin Ministerul Energiei, iar restul de alți acționari (precum fonduri de investiții, de pensii sau persoane fizice). De exemplu, NN Group deține 5,36%.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare