sursa foto:  cugetliber.ro

Statele Unite și Coreea de Sud își întăresc forțele împotriva Coreei de Nord!

Statele Unite și Coreea de Sud au transmis printr-un comunicat de presă comun emis după summit, că vor să îşi întărească cooperarea militară pentru a contracara ameninţarea tot mai mare din partea Phenianului, scrie agerpres.ro

 

 

Cu toate acestea, cei doi lideri, care s-au întâlnit cu ocazia primei deplasări a lui Biden în Asia ca preşedinte, s-au oferit să ajute Coreea de Nord pentru a face faţă pandemiei de COVID-19, în timp ce Phenianul şi-a accelerat programul militar şi pare să pregătească un test nuclear.

„Având în vedere evoluţia ameninţării reprezentate de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, denumirea oficială a Coreei de Nord), cei doi lideri convin să înceapă discuţii în vederea lărgirii sferei şi amplorii exerciţiilor şi antrenamentelor militare comune în şi în jurul Peninsulei Coreea”, potrivit unui comunicat comun emise după summit.

Această declaraţie intervine în timp ce serviciile de informaţii sud-coreene au avertizat că Coreea de Nord a finalizat pregătirile pentru un test nuclear, care ar fi al şaptelea din istoria sa şi primul în cinci ani.

Washingtonul nu a exclus o „provocare” a Phenianului în timpul sau imediat după turneul lui Biden în Asia.

Coreea de Nord, a cărei populaţie nu este vaccinată împotriva COVID-19, se confruntă în prezent cu un focar epidemic, cu aproape 2,6 milioane de cazuri şi 66 de morţi, potrivit ultimelor cifre oficiale publicate sâmbătă.

Yoon şi Biden şi-au exprimat „îngrijorarea cu privire la recenta epidemie de COVID-19” în Coreea de Nord şi „sunt pregătiţi să lucreze cu comunitatea internaţională pentru a oferi asistenţă”, au declarat ei în comunicatul comun.

Biden a spus că Washingtonul a propus vaccinuri Phenianului, dar „nu a primit niciun răspuns”, scrie agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare