sursa foto:  ziaristii.com

Stelian Ion, ieșire furibundă la adresa premierului: Plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obținut prin furt intelectual

Fostul ministru al Justiției, deputatul Stelian Ion, a transmis pe pagina sa de socializare că premierul României, Nicolae Ciucă, poate sta liniștit după ce Curtea Constituțională a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice.

 

 

 

„Plagiatorii rămân cu titlul de doctor chiar dacă a fost obținut prin furt intelectual. Premierul Ciucă, de exemplu, poate sta liniștit acum.

CCR a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că titlul de doctor poate fi retras doar dacă „nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

E ca și cum, dacă ai furat o mașină și ai apucat să te plimbi cu ea, o poți păstra. Nu mai contează că ai furat mașina.

Este odios ce se întâmplă la CCR. Legea actuală prevedea posibilitatea retragerii titlului de doctor ca măsură în cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională. Anulând această posibilitate, CCR contribuie la perpetuarea imposturii academice.

Este, până la urmă, tot o formă de amnistie pentru furtul intelectual, decisă la comandă politică de o majoritate toxică de la CCR”, scrie Stelian Ion pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare