sursa foto:  Facebook

STUDIU: Pandemia care afectează angajații români

Ce aţi zice dacă v-am spune că 99,7% dintre angajaţii din România sunt bolnavi? Ce aţi zice dacă v-am spune că 99,7% dintre angajaţii din România se află într-o stare cronică de suferinţă? Şi ce aţi zice dacă v-am spune că 99,7% dintre angajaţii din România sunt stresaţi, suferă de stări de epuizare sau oboseală, stări deprimante sau triste? Că 99% dintre acesta sunt afectaţi de stresul emoţional, iar 97% de cel social?

Toate interogaţiile de mai sus sunt, din păcate, afirmaţii, iar ultimele trei le includ pe primele două.

Este adevărat. Un adevăr care atestă o tragedie latentă, tăcută şi dominatoare, care face permanent noi victime, ca şi starea de stres ce a acaparat angajatul român. Şi probabil că, la datele noastre, dacă am înlocui stresul cu orice altă afecţiune sau problematică, toata lumea ar fi în stare de alertă. Însă, din nefericire…

Se vorbeşte atât de mult de ”stres” şi acesta se foloseşte în atât de multe cazuri şi contexte, mai mult sau mai puţin corect, încât acesta practic a devenit banal ca percepţie, iar riscurile extrem de grave pe care acesta le presupune tind să fie trecute cu vederea.

Vezi și Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Stresul nu este doar un cuvânt sau o stare nedefinită. Stresul reprezintă un dezechilibru profund pentru orice persoană şi care, nerezolvat la timp, conduce la alterarea stării de sănătate fizică şi psihică. Consecinţele sunt de nebănuit.

Studiul ”Stres național” realizat de Dynamic HR vine în sprijinul angajaţilor şi al companiilor ce-şi doresc un echilibru între viaţa profesională şi cea personală pentru atingerea unei stări de bine, necesară fiecăruia dintre noi. Iar rezultatele sale sunt dramatice.

Realizat pe un eşantion preponderent de vârstă cuprinsă între 26 şi 35 de ani, cuprinzând angajaţi din România, ce-şi desfăşoară activitatea în poziţii de management şi nonmanagement, din toate domeniile de activitate, scopul studiului nostru a fost identificarea nivelului de stres, cauzele care conduc la acesta, cât şi soluţiile ce se pot găsi şi aplica pentru reducerea considerabilă a nivelului de stres.

Vezi și Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Ca atare, ”Stres naţional” a urmărit 4 mari secţiuni, fiecare dintre ele măsurând o formă de stres:

  • stresul manifest, însemnând nivelul de stres actual al respondentului, în funcţie de stilul sau de viaţă;
  • stresul fiziologic, reprezentând intensitatea cu care se manifestă stresul la nivel somatic;
  • stresul psihoemoţional, intensitatea cu care se manifestă stresul la nivel emoţional;
  • stresul social, intensitatea cu care se manifestă stresul la nivelul relaţiilor cu ceilalţi.

Datele culese şi prelucrate ale studiului Stres Naţional Survey realizat de Dynamic HR şi susţinut de Learning Network pe care le puteţi vizualizaHYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf” HYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf”şiHYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf” HYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf”descarcăHYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf” HYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf”integralHYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf” HYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf”deHYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf” HYPERLINK „http://dynamichr.ro/images/Stres-Naional—Dynamic-HR.pdf”aici ne îndreptăţesc să afirmăm în acest moment că există o adevărată PANDEMIE a stresului în rândul angajaţilor români ce necesită o abordare profesionistă şi susţinută imediată.

Un demers pe care Dynamic HR va continua să îl intensifice şi să îl susţină ca şi până acum, prin campania şi programele sale de conştientizare şi combatere a acestei stări, în opinia noastră, complet subevaluată ca importanţă şi urmări.

De aceea, pe această cale, vă facem cunoscut faptul că vă stăm la dispoziţie cu orice informaţii şi recomandări bazate pe o expertiză de peste 13 ani în privinţa managementului stresului, în aşa fel încât atingerea echilibrului mult dorit pentru o stare de bine în rândul angajaţilor din România să depăşească nivelul ideatic şi să fie transpus într-o practică reală.

Vă mulţumim.

Pentru orice alte detalii de care consideraţi că aveţi nevoie, vă punem la dispoziţie următoarele date de contact: telefon: 0724 088 400, e-mail: office@dynamichr.ro

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.