sursa foto:  playtech.ro

SUA își poate lua ‘adio’ de la el! Federația Rusă a ‘închis’ frontiera pentru omul care divulgat dosarele secrete ale operațiunilor de supraveghere interne și internaționale efectuate de Agenția de Securitate Națională a SUA

Edward Snowden, omul care a pus într-o lumină proastă Statele Unite, după ce a divulgat dosare secrete care au scos la iveală vaste operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale efectuate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA, a primit pașaportul rus, după ce a depus jurământul de credință.

 

 

 

 

Dacă mai aveau cât de cât speranțe că va fi extrădat, Statele Unite își pot lua acum adio de la acest lucru, deoarece conform constituţiei ruse, el nu poate fi predat unui stat străin.

Edward Snowden, în vârstă de 39 de ani, a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia, după ce în 2013 a divulgat dosare secrete care au scos la iveală vaste operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale derişate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.

Autorităţile americane spera de ani de zile ca Snowden să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi judecat într-un proces penal sub acuzaţia de spionaj.

Lui Snowden i s-a acordat cetăţenia rusă printr-un ordin semnat de Vladimir Putin în septembrie.

Vineri, avocatul lui Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că Snowden a primit paşaportul.

„A depus jurământul”, a spus el.

Kucherena a declarat vineri că Snowden este „fericit” şi că cetăţenia rusă ar împiedica extrădarea sa.

„Desigur, este fericit şi recunoscător Federaţiei Ruse pentru cetăţenie – acum este un cetăţean cu drepturi depline al Rusiei”, a spus Kucherena. „Şi cel mai important, conform constituţiei ruse, el nu poate fi predat unui stat străin”, a subliniat avocatul său, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare