sursa foto:  g4media.ro

Sunt semne clare că va începe războiul? Mircea Geoană, observație-cheie: ‘Asistăm în aceste zile, fără precedent, după multe decenii, la sosirea în Belarus a unor trupe rusești din Extremul Orient’

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre actuala situația conflictuală dintre Rusia și Ucraina.

 

„Mingea este în curtea Kremlinului, înțeleg. Declarația ministrului Lavrov este că președintele Putin, personal, se uită la propunerile făcute de Statele Unite și de NATO și că vom avea un răspuns din partea dânșilor”, a spus Mircea Geoana.

Mircea Geoană: Acalmia este relativă. Federația Rusă continuă să mobilizeze forțe militare în jurul Ucrainei

Secretarul general adjunct NATO mai spune că aceste două săptămâni de acalmie sunt, de fapt, o acalmie „relativă”. În plus, Mircea Geoană subliniază că niciodată în ultimele decenii Rusia nu și-a deplasat trupe „din partea cealaltă a planetei către zona Europei de răsărit”.

Federația Rusă continuă să mobilizeze forțe militare în jurul Ucrainei. Asistăm în aceste zile – fără precedent după multe, multe decenii – la sosirea în Belarus a unor trupe rusești din Extremul Orient”, a explicat Mircea Geoana la Europa FM.

Mircea Geoană: Consiliul NATO-Rusia a fost creat pentru dialog. Sperăm ca Federația Rusă să revină la un dialog cu NATO

Mircea Geoană mai spune că speră ca Rusia să revină în dialog cu NATO.

„Dialogul este important. Sperăm ca Federația Rusă să revină la masa dialogului cu noi. Consiliul NATO-Rusia pentru asta a fost creat în urmă cu niște ani de zile și de aceea așteptăm răspunsul părții ruse și să sperăm că vom avea una sau mai multe noi reuniuni ale consiliului NATO-Rusia. În cele din urmă vom vedea care este deznodământul acestei conversații”, a adăugat Mircea Geoană.

Vezi și:

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: ‘Suntem extrem de hotărâți să ne protejăm Aliații. Aceasta este esența propunerilor pe care le-am făcut Federației Ruse’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare