sursa foto:  oradesibiu.ro

Super veste! Se mărește suma de bani acordată de Guvern pentru românii care desfășoară acest tip de activitate

Toți medicii rezidenți care își vor desfășura activitatea în centrele de vaccinare, conform schemei stabilite în strategia națională de vaccinare contra COVID-19, vor beneficia de 90 de lei pe oră pentru munca depusă în aceste centre.

Măsura prin care medicii rezidenți cu drept de practică supravegheată, titulari ai unui aviz eliberat de Colegiul Medicilor din România, sunt incluși în categoria personalului medico-sanitar care prestează activitate în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 a fost cuprinsă în OUG nr. 29/2021, publicată vineri în Monitorul Oficial nr. 403/2021.

În această OUG se precizează că activitatea medicilor rezidenți în centrele de vaccinare va fi remunerată cu 90 lei/oră, potrivit tarifului orar prevăzut deja pentru medici în cadrul OUG nr. 3/2021 privind plata personalului implicat în procesul de vaccinare.

Ordonanța publicată vineri are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri în domeniul sănătății, inclusiv privind plata și calculul vechimii în muncă pentru personalul implicat în campania de vaccinare.

Astfel, conform documentului amintit, personalul medical care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 va putea încheia, în acest sens, contracte de prestări servicii ca persoană fizică.

În același timp, activitatea personalului medical cu pregătire superioară, desfășurată pe parcursul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 într-un spital sau o clinică de stat, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, constituie, așa cum arată ordonanța amintită, vechime în muncă și stagiu de cotizare. În plus, vechime în muncă și stagiu de cotizare este considerată și activitatea desfășurată în centrele de vaccinare în baza unui contract de prestări de servicii.

În proiectul ce ulterior a devenit OUG 29/2021 se prevedea faptul că medicii de familie care administrează vaccinuri ar fi putut primi câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât este stabilit acum. Însă această măsură n-a fost păstrată în forma oficială a ordonanței. Astfel, medicii de familie primesc numai 30 de lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu.
Campania națională de vaccinare se află deja în cea de-a treia etapă, destinată populației generale, informează avocatnet.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare