sursa foto:  mediafax.ro

Surpriză! Ce se întâmplă cu taxa de solidaritate și când va fi aplicată

Deși în campania electorală, PSD a promis că nu va introduce alte taxe, se pare că nu s-au ținut de cuvânt. Introducerea taxei de solidaritate este din ce în ce mai sigură. Premierul Mihai Tudose a vorbit despre ceea ce presupune noua taxă și a a dat mai multe detalii privind pragul de la care se va aplica.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că încă se fac simulări cu privire la taxa de solidaritate, menționând că probabil aceasta „va fi cumva”, dar nu a fost stabilit un prag.

„La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani”, a afirmat Tudose după ședința coaliției de guvernare, potrivit Agerpres.

El a subliniat că nu s-a stabilit încă un prag de la care ar putea fi aplicată.

„Nu s-a stabilit încă, sunt simulări care este pragul, care este procentul, de la cât în sus se va aplica. Dacă se va stabili că va fi aplicată de la un anumit prag, de la un anumit procent iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu o vom aplica”, a adăugat Tudose.

Întrebat în legătură cu pragul și cu încasările care ar putea să le aducă la buget, Tudose a spus că nu poate da detalii atât timp cât nu s-au terminat simulările.

Vezi și Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Acuzații fără precedent! Pentru cine ar lucra serviciile secrete românești și ce legătură ar avea Iohannis cu asta

Simona Halep dă lovitura! Ce afacere de milioane de euro va pune pe roate campioana

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.