sursa foto:  economica.net

SURPRIZĂ! În ce țară europeană au fost închise TOATE restaurantele McDonald’s

Această țară europeană nu are armată, iar. conform Indicelui Global al Păcii⁠, este cea mai paşnică din lume, pe fondul lipsei forţelor armate, criminalităţii reduse şi nivelului ridicat de stabilitate socio-politică.

Totodată, aici nu mai există niciun restaurant al celebrului lanț fast-food McDonald’s. Toate au fost închise în timpul crizei economice, suferite în 2008 şi nu s-au mai deschis. De asemenea, nu există cazinouri, Starbucks şi nici autostradă, susține economistului Magnus Sveinn Helgason.

Această țară este Islanda. În urmă cu nouă, aceasta era falimentară, dar şi-a revenit spectaculos şi, cu toate că nu face parte din Uniunea Europeană, are o soliditate economică foarte bună (creştere economică de 3,5% şi şomaj de 4%).

Soluţia a fost cura de austeritate, însă, spre deosebire de ţări precum Grecia sau Spania, Islanda a compensat majorările de impozite devalorizând moneda sa, fapt care a stimulat exporturile. Istoric, economia Islandei a depins mult de pescuit, care încă furnizează 40% din veniturile din exporturi şi implică 7% din forţa de muncă, potrivit Wikipedia, scrie Business Magazin.

În plus, un turist a povestit că Islanda  este o ţară unde locuitorii îşi încuie rar casele şi maşinile.

Vezi și „FENTEAZĂ” legea! Metodele găsite de controlorii RATB pentru a da MAI MULTE amenzi

O amendă a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Ce sumă veți plăti dacă faceți asta

Atenție la acest model de DACIA! Nu o duceți la Rabla – vă poate îmbogăți

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.