sursa foto:  romaniatv.net

SURSE din MAI, după noile acuzații ale USR: ‘Nu e o decizie primită, la acest moment, privitoare la o corecție’

Cătălin Drulă, președintele USR, a lansat noi acuzații la adresa Ministerului de Interne, respectiv la cea a ministrului Lucian Bode, în scandalul achiziției de BMW-uri făcute de Poliția Română. În urma unui răspuns primit de la Ministerul Transporturilor, Drulă susține că „s-au constatat abateri în derularea achiziției publice”. În replică, sursele Bugetul.ro afirmă că nu s-a primit o informare oficială cu privire la o corecție, ci doar că i s-a cerut Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) să formuleze un punct de vedere în acest sens. De altfel, acest lucru poate fi observat și în răspunsul primit de liderul USR de la Ministerul Transporturilor.

De asemenea, potrivit surselor noastre, s-au mai aplicat astfel de corecții la proiectele pe fonduri europene demarate de Ministerul de Interne, fiind vorba de o procedură „uzuală”. „În cel mai rău caz, se aplică o corecție de 10% față de proiectul aprobat inițial, așa cum se aplică la n proiecte”, au precizat sursele Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV Istoria unei manipulări: Achiziția de BMW-uri făcută de Poliția Română

N-am primit o informare oficială. Colegii de la IGPR au fost solicitați să formuleze un punct de vedere, nu e o decizie primită, la acest moment, cu privire la o corecție. Li s-a cerut un punct de vedere de către cei de la Ministerul Transporturilor, în speță comisia care analizează proiectul. În acest moment, colegii de la IGPR formulează un punct de vedere.

Surse Bugetul.ro: „Sunt foarte multe proiecte cu fonduri nerambursabile unde se aplică corecții, de la 10 până la 25%. Am mai avut astfel de corecții în MAI”

Care e situația? Ce se întâmplă? Sunt foarte multe proiecte cu fonduri nerambursabile unde se aplică corecții, de la 10 până la 25%. Sursele noastre spun că ar fi în discuție să se aplice în proiectul respectiv o corecție de 10%, respectiv din bugetul statului să se plătească mai mult decât s-a aprobat cu 10%. Nu înseamnă că e o altă abatere.

Cei care fac analiza proiectului, în general, dispun anumite corecții, din diferite motive. Vom vedea care e motivarea. Nici colegii mei nu o au. O să vedem ce ne spun. În cel mai rău caz, se aplică o corecție de 10% față de proiectul aprobat inițial, așa cum se aplică la n proiecte.

Da, am mai avut astfel de corecții în Ministerul de Interne. E ceva uzual”au spus sursele Bugetul.ro.

Cătălin Drulă: „Se pare că îi pasează pisica domnul Bode domnului Ciucă”

Întrebat, la B1 TV, în emsiunea Ioanei Constantin, cum e posibil să pierdem și bani europeni din cauza controversatei achiziții, liderul USR a declarat: „Da, se pare că îi pasează pisica domnul Bode domnului Ciucă, dacă într-adevăr preia portofoliul de la Interne, pentru că de când a bubuit acest scandal public anul trecut, al BMW-urilor cumpărate cu dedicație de la prietenul președintelui Iohannis, până în prezent, se pare și avem un răspuns oficial pe care l-am primit din partea Ministerului Transporturilor, i-am trimis și o interpelare domnului Grindeanu, ca deputat, pentru că acolo se gestionează fondurile europene din care ar trebui plătite aceste BMW-uri”.

În răspuns se spune așa, pe de o parte, că până în prezent domnul Bode n-a cerut rambursarea banilor plătiți pe BMW-uri din fonduri europene, și se pare că încearcă să scape de asta înainte să iasă din mandat, adică să nu facă cererea de rambursare, și pe de altă parte scrie negru pe alb că s-au constatat abateri în derularea achiziției publice, ceea ce noi spunem de la început, pentru că aceste mașini, să nu uităm, au fost cumpărate cu un caiet de sarcini copiat din cartea mașinii BMW respective, adică s-a dorit și s-a cumpărat această mașină ca pe o achiziție directă, deși a fost mascată ca o licitație”, a mai spus Drulă.

​Achiziția celor 600 de BMW-uri de Ministerul Afacerilor Interne, condus de liberalul Lucian Bode, s-a făcut cu „o serie de abateri de la legislația achizițiilor publice”, susține Direcția din Transporturi responsabilă cu rambursarea plăților din fonduri UE, care a propus o corecție de 10% a contractului, a scris HotNews.ro.

Informațiile apar într-un răspuns al Ministerului Transporturilor, condus de PSD-istul Sorin Grindeanu, la o interpelare pe tema acestei achiziții făcute de liderul USR, Cătălin Drulă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare