sursa foto:  click.ro

SURSE Situație excepțională, în luna decembrie 2023, cu livrarea pensiilor – Cum se vor da banii

Poștașii livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni, conform legislației în vigoare. Angajații din sistemul public vor beneficia, între 30 noiembrie și 3 decembrie, de o minivacanță de patru zile.

Pe 30 noiembrie, conform Codului Muncii, românii au zi liberă legală, cu ocazia Sfântului Andrei. De asemenea, și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, salariații vor avea zi liberă. 30 noiembrie pică joi, iar 1 decembrie, vineri. Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, salariații din România vor fi liberi.

„În decembrie o să fie o situație excețională, că va fi liber de joi, 30 noiembrie, până luni, 4 decembrie”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

„Plățile se fac, în mod normal, la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală. Nu se virează toți banii în aceeași, ci zilnic, în diverse tranșe.

E nevoie de trei, patru, cinci zile de când pleacă din Centrală”, au explicat sursele Bugetul.ro, asigurându-ne că nu vor exista probleme cu plata pensiilor.

Când se dau pensiile în decembrie

Conform legislației în vigoare, poștașul livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni.

Ca atare, în luna decembrie 2023, poștașul le va duce sumele aferente, până la 15 decembrie, pensionarilor care primesc pensia prin Poșta Română.

În ceea ce-i privește pe cei care au optat să primească pensia în contul bancar, pensiile se achită pe card în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Astfel, pensionarii care încasează pensiile pe card vor avea banii în cont în data de 12 decembrie, dar nu mai târziu de 13 decembrie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare