sursa foto:  fonduri-structurale.eu

SURSE! Ar fi TRANZACȚIA ANULUI în agricultură! Ce se VINDE

Aceasta ar fi tranzacția anului în agricultură! Potrivit unor surse de pe piața locală, cea mai mare fermă de cereale din România este aproape de a-și schimba proprietarul.

Producătorul de cereale şi seminţe oleaginoase Agricost, un busi­ness de 86 de mi­lioane de euro deţi­nut de antre­prenorul Constantin Duluţe, este scos la vânzare, precizează zf.ro.

Ziarul Financiar estimează că valoarea tranzacţiei ar pu­tea sări de pragul de 200 de mi­lioane de euro. Jurnaliștii au luat în cal­cul un preţ al terenului de circa 4.000 de euro pe hectar, dat fiind că este operat în sistem de arendă.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii companiei nu au dorit să facă comentarii pe marginea acestui subiect.

Producătorul agricol Agricost ex­ploatează în Insula Mare a Brăilei, într-o in­cintă în­diguită, o suprafaţă de 55.639 hectare de teren arendat de la Agenţia Domeniilor Sta­tului, în conformitate cu contractul de con­cesiune numărul 9 din 3 august 2012, po­trivit datelor transmise anterior de com­pa­nie.

După suprafaţa pe care o lucrează, Agricost exploatează cea mai mare fermă din România şi, spun reprezentanţii companiei, din Europa.

Doar din subvenţiile pe care Agricost le încasează de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), de 52 de mi­lioane de lei (11,7 milioane de euro) în 2016, com­pa­nia este cel mai mare beneficiar de subvenţii din România.

Vezi și Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

Se schimbă legea în cazul circulației fără rovinietă valabilă: Ce s-ar putea decide începând

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare