sursa foto:  stiripesurse.ro

SURSE Val de pensionări în Poliția Română

Val de pensionări în Poliția Română! La finalul anului 2023, circa 3.000 de polițiști vor ieși din sistem, alegând să se pensioneze, au informat sursele Bugetul.ro.

La ora actuală, circa 2.500 de persoane s-au pensionat din Poliția Română în acest an, iar în procesare mai sunt aproximativ 500 de cereri de pensionare, potrivit surselor Bugetul.ro.

Prin școlile sale, Poliția Română poate să producă un număr maxim de 3.000 de agenți pe an, au dezvăluit sursele noastre.

Astfel, șefii MAI caută soluții pentru a acoperi deficitul de personal, care este de aproximativ 20% și iau în calcul posibilitatea unor noi angajări din sursă externă.

Bilanțul pensionărilor din Poliția Română pe ultimii 8 ani

În ultimii 8 ani, spre exemplu, din Poliția Română s-au pensionat 26.231 de persoane, conform informațiilor deținute de Bugetul.ro.

În aceeași perioadă au fost încadrați 25.336 de noi polițiști, potrivit datelor oficiale intrate în posesia Bugetul.ro.

Situație similară în toate structurile MAI

De altfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au înregistrat, în acest an, circa 8.000 de cereri de pensionare.

Asta în condițiile în care în toate structurile Ministerului de Interne au fost încadrate aproximativ 6.900 de persoane, conform sursele Bugetul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare