sursa foto:  evz.ro

Sute de oameni nemulțumiți! Lovitura pe care a încasat-o Telekom

Sute de oameni au făcut sesizări la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), la șefia căreia ar urma să fie numit fostul premier Sorin Grindeanu, iar Telekom România a primit o lovitură „usturătoare”.

ANCOM a decis să sancționezel Telekom România Mobile Communications cu amendă de 200.000 de lei, pentru nerealizarea portării a 1.232 de numere de telefon şi întârzierea procesului de portare pentru alte 4.941 de numere de telefon.

Ca urmare a unor plângeri venite atât din partea unor clienţi ai Telekom Mobile, cât şi din partea altor furnizori de telefonie, care sesizau împiedicarea sau întârzierea procesului de portare a unui număr semnificativ de numere, ANCOM a demarat un control, scrie Ziarul Financiar, citând un comunicat al instituției.

Astfel, ANCOM a constatat că, în perioada 1 mai – 21 iulie 2017, Telekom Mobile nu a răspuns prin mesajul standard în cazul a 7.213 cereri de portare, fapt ce a determinat ca, până la data de 21 august 2017, să nu se realizeze portarea pentru 1.232 de numere individuale unice, respectiv să se întârzie portarea pentru alte 4.941 de numere individuale unice.

Fiindcă a încălcat prevederile legislației din domeniul comunicațiilor electronice, Telekom a fost amendată cu 200.000 de lei. Aceși bani se vor duce către bugetul de stat.

În acest an, ANCOM a primit 364 de sesizări de la utilizatori cu privire la desfăşurarea procesului de portare către diverse reţele fixe sau mobile. Principalele probleme sesizate au vizat disfuncţionalităţi apărute în cadrul procesului de portare (cum ar fi nesincronizarea informaţiilor privind identificarea utilizatorilor sau netransmiterea unor mesaje între bazele de date), ceea ce a condus la prelungirea termenelor sau chiar la anularea proceselor de portare. O mare parte dintre utilizatorii care s-au adresat ANCOM au solicitat informaţii suplimentare privind stadiul procesului de portare.

Vezi și Amendă record pentru o celebră bancă din România! Motivul: a încasat comisioane ilegale de la clienţi

Atenţie şoferi! Cu cât veţi fi amendaţi dacă intraţi pe drumuri cu noroi pe roţi

Un colos lituanian „ATACĂ” piața din România! I-a decis soarta fostei fabrici de bere Gambrinus – ce se va alege de ea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare