Sute de români, PASIBILI de amenzi de până la 20.000 de lei! Ce obligații trebuie să respecte

Sute de români riscă să primească amenzi de până la 20.000 de lei, dacă nu respectă aceste obligații! Este vorba de persoanele care au firme.

Acestea au obligația să asigure paza bunurilor și valorilor deținute, precum și protecția persoanelor care lucrează la sediile acestora. Primul pas este efectuarea unei analize de risc, dar obligațiile în materie nu se termină la deținerea unui simplu document. Uneori se impune luarea unor măsuri, în funcție de circumstanțe, iar nerespectarea lor poate aduce amenzi și de zeci de mii de lei. Din vară, efectuarea analizei de risc va deveni obligatorie pentru toate firmele.

Nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute pe zone funcționale și categorii de unități, conform HG nr. 301/2012, poate aduce firmelor vizate amenzi între 2.000 și 5.000 de lei. Aceleași amenzi sunt prevăzute și pentru neimplementareamăsurilor stabilite prin analiza de risc. Firmele care nu adoptă măsurile de securitate în conformitate cu analiza de risc efectuată de cei abilitați în acest sens (structuri de specialitate sau prin experți abilitați, care dețin competențe profesionale dobândite pentru ocupația de evaluator de risc la securitatea fizică) sunt pasibile de amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei, scrie avocatnet.ro.

Vezi și Mega – surpriză! Ce job are acum Irina Tănase, iubita lui Dragnea

(DOVADĂ VIDEO) Lovitură de TEATRU! Kaufland face publice IMAGINILE care răstoarnă situaţia

Prejudiciu URIAȘ! Procese grele între statul român și cel mai cunoscut club din România! Un fost ministru, și el implicat! Procurorii SUSPECTEAZĂ un abuz în serviciu

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare