sursa foto:  newsbeezer.com

Tăriceanu contraatacă! Atac la procurori

La  ieșirea de la Parchetul General, fostul prim-minstru, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut că „Nu are nicio emoție”, deoarece procurorii ar face confuzie.

Fostul premier a declarat că atribuțiile sale că Președinte al Senatului au fost limitate: „Președintele Senatului nu are decât un vot” și trebuie să respecte deciziile Plenului Senatului.

„Deciziile se pun în practică cu votul Senatului”, și nu la discreția Președintelui, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Parchetul General a demarat o cercetare pentru abuz în serviciu după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția.

În calitate de președintele al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi dat curs unei solicitări venite din partea Agenției Naționale de Integritate, însă demersul privind audierea sa nu ține cont de Regulamentul Senatului. De fapt, nu datorită președintelui Senatului a rămas în funcție senatorul PSD.

„A trebuit să luam act de scrisoarea Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care ni se transmite un raport de evaluare prin s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către dl. senator Marciu Ovidiu Cristian Dan. Acest raport a fost înaintat Comisiei juridice, care a primit termen de două săptămâni să ne prezinte un punct de vedere pentru a şti cum procedăm mai departe”, spunea Călin Popescu Tăriceanu la momentul scandalului. Nici până astăzi nu a fost întocmit referatul care trebuia trimis către plenul Senatului. Ca urmare, Tăriceanu nu putea să dispună încetarea mandatului de senator pentru Cristian Marciu în lipsa unui referat, informa dc news.

 

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare