sursa foto:  romania24.ro

Tăriceanu o spulberă pe Gabriela Firea: ‘Greșește atunci când caută vinovați pentru înfrângerea de la Capitală’

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat critici dure la adresa Gabrielei Firea: ”Alianța care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. ”

„Gabriela Firea greşeşte atunci când caută vinovaţi pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianţa care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea. Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru că doamna Firea să-şi poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală. ALDE, Pro România şi PSD au fost în discuţii foarte avansate pentru realizarea unei alianţe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă şi pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de alianţe cu PSD într-o serie de judeţe, alianţe care, în cele mai multe situaţii, s-au dovedit de succes”, a scris Tăriceanu, marţi, pe Facebook.

 

El a explicat că „în momentul în care s-a ajuns la alianţă pentru Bucureşti, doamna Firea s-a împotrivit alianţei, iar preşedintele PSD, domnul Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianţă, pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eşec”.

 

„Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiţionat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcţii, ci pentru că lipsa de experienţă a doamnei Firea a împins-o spre această soluţie. După cum am văzut în campanie, a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare şi de propriul partid. Decizia doamnei Firea a fost una greşită şi ea ne-a afectat pe toţi cei care am fost în alianţa de guvernare. Această decizie o lipseşte acum de al doilea mandat şi pe ea şi pe alţi colegi de la sectoare.

Dacă am fi avut o alianţă, aşa cum am propus, probabil că acum Vlad Voiculescu nu mai ameninţa primarii în funcţie cu închisoarea. Dacă am fi avut o alianţă, aşa cum am propus, Dan Tudorache era primar la Sectorul 1. Dacă am fi avut o alianţă, aşa cum am propus, Bucureştiul nu ajungea pe mâna unor demagogi! Dar aşa se întâmplă când dispreţuieşti un ajutor dezinteresat doar pentru că ţi se pare prea mic”, a adăugat Tăriceanu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Bursa zvonurilor: Cât a costat un vot la aceste alegeri (SURSE)

Lovitură devastatoare pentru DIICOT! Un celebru om de afaceri a fost pus în libertate

SURSE Nicușor Dan începe execuțiile! Primele persoane care vor zbura din funcție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare