sursa foto:  digi24.ro

Tăriceanu, reacție devastatoare la adresa lui Orban: ‘Nu-i interesează decât voturi, voturi și iar voturi! Las’ că vine și vremea aia și o să vă săturați de voturi!’

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, critică dur declarația premierului Ludovic Orban că decizia și anunțul referitoare la deschiderea mall-urilor se vor face cu doar câteva zile înainte.

 

„Cu fiecare zi care trece, cu fiecare apariţie publică sau opinie pe care o emit, îţi dai seama cât de puţin pregătiţi sunt aceşti băieţi de la guvernare! Cum altfel să-ţi explici declaraţia lui Orban care spune că hotărârea cu privire la deschiderea mall-urilor se va lua cu 3-4 zile înainte de încetarea stării de alertă?! E clar că nici unul nu a condus vreodată ceva (poate doar autoturismul propriu) şi nu are idee cum e să-ţi faci un minim plan, să te aprovizionezi, să te pregăteşti etc!

E clar că nu au habar că un mall este o fabrică în toată puterea cuvântului cu zeci de magazine şi sute de oameni care trebuie chemaţi, organizaţi, instruiţi pentru noile condiţii. Ei cred că un mall este o maşină în care te urci, îi dai cheie şi hai la şosea! Până şi la maşina aia mai trebuie să-i faci o programare la service, la spălătorie!”, a scris Tăriceanu, sâmbătă, pe Facebook.

 

Tăriceanu aminteşte că şi în cazul deschiderii teraselor, guvernanţii au procedat la fel.

 

„Aşa au făcut şi cu terasele. Le-au spus bieţilor oameni cu doar o zi înainte că pot deschide, fără să le dea vreun ghid, vreun ordin de ministru, nimic! Nu au pic de respect pentru cei care produc. Nu au pic de respect pentru cei care muncesc. Nu-i interesează decât voturi, voturi şi iar voturi! Las’ că vine şi vremea aia şi o să vă săturaţi de voturi!”, a mai adăugat Tăriceanu.

 

 

 

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că o decizie în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie şi se va fundamenta pe evaluarea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

 

 

 

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%. Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie.

Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 iunie.

El a adăugat că Guvernul îşi doreşte să ia „decizii cât mai rapide”, dar „asta depinde de evoluţia epidemiei”.

Citește și:

Mega-lovitură! Se pregătesc cele mai tari alianțe politice de până acum. Jocul din umbră făcut de partide

Investiție de milioane de euro în România! Frații ‘Dedeman’ nu se opresc

EXCLUSIV Avem dovada. Abuz al Poliției în plină stare de urgență

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare